Ører eller følehorn? Børnehavebørn svarer på spørgsmål om insekter

Hos den private naturinstitution Børnehuset i Fensmark er de små størrelser blevet klogere på naturens allermindste, nemlig insekter som bier og mariehøner.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom Børnehuset er en institution, hvor natur og udeliv ifølge leder Janni Kjerulff allerede spiller en stor rolle, dykker pædagoger og børn jævnligt dybere ned og bliver klogere på forskellige områder indenfor naturen.

- Selvom vores hverdag foregår i naturen, er der altid nye ting, der skal udforskes og ny viden at få for både store og små, siger Janni Kjerulff.

Nordeafonden og Naturvejlederforeningen har i maj måned haft et landsdækkende projekt, naturprojektet 'Krible Krable-måneden' med fokus på smådyrs-jagt.

Levested for insekter 

quote Det er projekter som det her, der gør vores job som pædagoger værdifuldt. Jord i hovedet giver kloge børn.

Janni Kjerulff, leder, Børnehuset, Fensmark

I Børnehusets børnehave har der været fokus på at få flere insekter i børnehusets have, og børnene har lært om forskellige insekter. Hvad de hedder, hvad de lever af og med særlig fokus på mariehøner og bier, som man kan se i videoen øverst i artiklen.

- Børnene kommer glade og stolte for at vise de voksne, når de har fundet et insekt. Så sætter de det forsigtigt ned i vores mini-biotop (levested for dyr og planter, red.), hvor de ved, de vil få det godt, siger Janni Kjerulff.

Hos Nordeafonden og Naturvejlederforeningen har børnehuset søgt og fået en mini-biotop, hvor der er ti forskellige særlig udvalgte planter, som tiltrækker smådyr.

Giver jobbet værdi

- Børnene har samarbejdet om projektet. De har hjulpet hinanden, lært af hinanden og haft en utrolig energi og lyst, siger Janni Kjerulff.

Udover biotopen har børnene blandt andet lavet et insekthotel, besøgt en biavler og plantet solsikker.

- Det er projekter som det her, der gør vores job som pædagoger værdifuldt. Jord i hovedet giver kloge børn, siger Janni Kjerulff.

MIN HVERDAG