Mor advarer: Møtrikkerne på datterens cykel blev fjernet

Elizabeth Sommer advarer om, at nogle har fjernet møtrikkerne på hendes datters cykel. Politiet opfordrer til, at man tjekker cyklen.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Min cykel kører ikke. 

Sådan lød det i telefonen, da Elizabeth Sommers 15-årige datter ringede hjem klokken 19.37. 

Datteren havde netop været til dans, og da hun kommer ud fra "Dansegulvet" i Slagelse og skal cykle hjem, finder hun ud af, at begge møtrikker i cyklens forhjul er fjernet. 

Cyklen var dog væltet på grund af blæsten, så skærmen på cyklen blokerede hjulet, så hun ikke kunne cykle. Det var først da, at hun opdagede at forhjulet slet ikke sad fast. 

- Jeg blev simpelthen så rasende. At man vil sætte et andet menneskes liv på spil på den måde, det forstår jeg ikke, siger Elizabeth Sommer. 

Har set det før

quote At man vil sætte et andet menneskes liv på spil på den måde, det forstår jeg ikke

Elizabeth Sommer

Elizabeth Sommer havde for få dage siden set et opslag på Facebook, hvor en mand havde lagt et billede på op, hvor han var meget forslået i ansigtet. 

- Han var kommet cyklende og kørt over et bumb og falder så, fordi møtrikkerne i forhjulet var fjernet, siger Elizabeth Sommer. 

Derfor var det en forskrækkelse, da hun fandt ud af, at nogle nu også havde fjernet møtrikkerne på hendes datters cykel. 

Vil informere skolerne

Mor og datter har endnu ikke været hos politiet - det vil Elizabeth Sommer gøre i dag. Samtidig vil hun kontakte skolerne i Slagelse for at informere om, at børnene skal sørge for at tjekke deres cykler, inden de bevæger sig ud på en cykeltur. 

quote Jeg skyndte mig at skrive opslaget i går for at informere hurtigt på den måde

Elizabeth Sommer

Om der er andres cykler, der også har fået fjernet møtrikkerne under dansetimen, ved Elizabeth Sommer endnu ikke. 

- Jeg skyndte mig at skrive opslaget i går for at informere hurtigt på den måde. Min datters danselærer har også delt mit opslag, siger Elizabeth Sommer. 

Politi: Tjek cyklen

Hos politiet har man ikke fået anmeldelser om lignende sager. Og opfordringen er også meget klar fra vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

- Lad være med at sætte dig op på cyklen, hvis der mangler møtrikker i forhjulet. Sørg for at tjekke cyklen, og om alt er, som det skal være, siger Henrik Karlsen. 

Vagtchefen oplyser, at med mindre der er vidner, som har set, hvem der har fjernet møtrikker, så er der ikke meget at gøre for at finde den skyldige.

- Vi kan selvfølgelig registrere det, men ellers kan vi ikke gøre så meget, siger Henrik Karlsen.