Min Hverdag: Unge printer 3D-huse

Tinghuset, Stationsbygningen og andre karakteristiske bygninger i St. Heddinge på Stevns bliver i disse dage lavet i miniformat, når unge eksperimenterer med 3D-printere på skolen, Horisonten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Projektuge med design og 3D

De unge går på den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) og har projektuge, hvor printerne indgår.

De studerende skal designe og printe bygninger fra Store Heddinge.

Den lokale fotograf, Bjørn Billstrøm har lavet video og billeder fra projektugen og sendt det ind til TV ØST.

Se video af 3D printeren her

Fagligt er der fokus på matematik, dansk, samfundsfag og historie, når de studerende igennem hele ugen skal finde tegninger og historiske fakta og lære sig at mestre meget komplekst 3d-design software, samt betjene avancerede 3d-printere.

Det er firmaet RealDream, der har udlånt printere og software til skolen.

 
  Foto: Bjørn Billstrøm

 

 

De studerende vil producere modeller i størrelsesforholdet 1:50 af Tinghuset, Stationsbygningen og andre karakteristiske bygningsværker som fx flintovnen i Rødvig og kapellet på Store Heddinge kirkegård.

 

 
  Foto: TV ØST

 

De studerende tager efterfølgende sammen med RealDream på tur til BellaCenter, hvor de præsenterer deres designs og tilbyder unge folkeskolelever at lære 3D-design på Copenhagenskills.dk,s om er en messe, hvor alle 8. klasser præsenteres for de videregående uddannelsestilbud.

Horisontens studerende og RealDream vil også, midt i september i Roskildehallerne, præsentere projektet på messen ’Ud i Fremtiden’, hvor uddannelsessteder for unge med særlige behov præsenterer deres muligheder for hinanden og for kommende studerende.