Marcel får ny cykel: Lokale kræfter slår sig sammen

Marcel Frank Kristiansen fra Sorø fik smadret sin handicapcykel nytårsaften. Nu går gode kræfter sammen og sørger for, at Marcel får en ny cykel.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Marcel Frank Kristiansen fra Sorø er en rigtig glad mand i dag. Han får nemlig en ny cykel.

- Jeg har fødselsdag den 6. maj og havde håbet på et stort øjeblik, hvor jeg fik en ny cykel. Det gør jeg jo nu, og det er bare så fedt. Jeg er meget glad, siger Marcel Frank Kristiansen.

Historien om, at hans handicapvenlige ladcykel blev ødelagt nytårsaften, gik lige i hjertekulen på mange af TV ØST’s brugere i løbet af onsdag.

Mere præcist er historien blevet ‘liket' tæt på 1000 gange, den har fået over 100 kommentarer og er blevet delt 205 gange.

quote Jeg synes, det var rigtig synd, han havde fået smadret den, og at en ny cykel kostede så mange penge. Så synes jeg bare, man skal hjælpe.

Kennet Andreasen fra Haslev, har startet indsamling til en ny cykel

Indsamling til Marcel

En af dem, historien gjorde indtryk på, var 21-årige Kennet Andreasen fra Haslev.

- Cyklen var jo hans nøgle til at komme rundt i hverdagen, og jeg synes, det var rigtig synd, han havde fået smadret den, og at en ny cykel kostede så mange penge. Så synes jeg bare, man skal hjælpe, siger han til TV ØST.

Den unge fyr fra Haslev oprettede Facebookgruppen ‘Ny cykel til Marcel fra Sorø!’ og startede en indsamling til Marcel sammen med andre gode kræfter, der også ville bidrage til at få en indsamling stablet på benene.

Indtil videre har gruppen indsamlet tæt på 8000 kroner. Af lovmæsige årsager har de dog været nødt til at stoppe indsamlingen midlertidigt, indtil de får den godkendt af indsamlingsnævnet.

Vil donere cykel

Peter Nygaard bor ligesom Marcel Frank Kristiansen i Sorø. Han havde set cyklen efter nytår totalsmadret på parkeringspladsen foran Marcels lejlighed, men Peter Nygaard var sikker på, at Marcel måtte havde fået en ny.

- Men så så jeg historien på Facebook og tænkte, ej, det er ikke fair det her, det kan ikke være rigtigt, siger han.

Inden den blev ødelagt havde Peter Nygaard nemlig lagt mærke til Marcel cykle rundt på den særlige orange ladcykel 'masser af gange'.

Marcel Frank Kristiansens cykel gennem otte år, som han havde døbt 'Leo'. Cyklen blev totalsmadret nytårsaften af ukendte gerningsmænd.
Marcel Frank Kristiansens cykel gennem otte år, som han havde døbt 'Leo'. Cyklen blev totalsmadret nytårsaften af ukendte gerningsmænd.
Foto: Privatfoto

Spredte glæde i bybilledet

- Og der strålede bare en særlig livsglæde ud af ham, når han sad på den cykel. Sådan en person i gadebilledet er jo en fornøjelse, og han gjorde os andre glade. Han gjorde i hvert fald mig glad, siger Peter Nygaard.

Derfor gik der ikke lang tid, før han besluttede sig for at donere en ny cykel til Marcel.

- Det her er med hjertet. Jeg er soraner og elsker, at der er nogle anderledes mennesker i byen. Jeg glæder mig til at se ham køre rundt igen. Det gør jeg virkelig, siger Peter Nygaard.

Peter Nygaard lagde dette opslag op på Facebookgruppen '4180 Sorø'.
Peter Nygaard lagde dette opslag op på Facebookgruppen '4180 Sorø'.

Glad og rørt

Kennet Andreasens indsamlingsgruppe og Peter Nygaard er nu gået sammen om få en ny særlig cykel hjem til Marcel.

Peter finansierer cyklen, og pengene fra indsamlingen går til alt andet udstyr og praktiske ting som eksempelvis et særligt rollator-rum, et aflåst skur, hvor Marcel kan opbevare cyklen, forsikring og transport.

- Jeg er meget forbavset, siger Marcel om den modtagelse hans historie har fået.

- Jeg bliver meget glad og rørt. Tænk at folk, der slet ikke kender mig, vil hjælpe. At de sætter pris på én. For der er nogle mennesker, som tænker, at handicappede ikke er meget værd. Så jeg synes, det er flot.

Ingen kørestol i nærmeste fremtid

43-årige Marcel Frank Kristiansen er hjerneskadet og handicappet. Nytårsaften blev hans handicapcykel og tro følgesvend gennem otte år, ‘Leo’, totalsmadret af ukendte gerningsmænd.

Marcels forsikring dækker ikke hærværk, og kommunen vil ikke finansiere en ny cykel. Derfor har Marcel aldrig fået erstattet sin særlige cykel, der, ifølge ham selv, holdte ham for at skulle bruge kørestol 'før tid'.

- Jeg vil gerne sige tusind tak til allesammen. For nu er jeg sikker på, jeg ikke ender i en kørestol indenfor de næste par år, siger Marcel Frank Kristiansen, der nu bare glæder sig til snart at kunne køre rundt på sin cykel i Sorø igen.

 

Der har været stor opbakning til Marcel på Facebook, efter at hans historie kom ud onsdag:

 
 
 
 
 
 
 
 
Marcel Frank Kristiansen vågnede op til dette syn den 1. januar 2017.
Marcel Frank Kristiansen vågnede op til dette syn den 1. januar 2017.
Foto: Privatfoto