Juniorklub indsamlede flasker for 6.000 kroner

Cirka 35 børn i Juniorklubben i Maribo har brugt et par måneder på at samle flasker ind til fordel for Red Barnet.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirka 35 børn i Maribo Juniorklub har brugt et par måneder på at indsamle flasker. De har indsamlet flasker til en værdi af 6.000 kroner.

- Vi hørte, at en syrisk dreng ikke kunne komme med sin klasse på en studietur, fordi drengens familie ikke havde råd. Derfor besluttede vi os for at støtte en ung dreng fra vores egne kanter, således at han kunne få en oplevelse på lige fod med sine jævnaldrende. Vi satte os for, at indsamle pantflasker og dåser, hvorefter panten omveksles til penge og overdrages til Red Barnet, fortæller Flemming Jensen, leder af Juniorklubben.

Har været på studietur

Flemming Jensen kontaktede derfor Red Barnets Lokalafdeling i byen, som gerne ville sørge for at drengen kunne komme med sin klasse til Berlin.

- Men det viste sig få dage før betalingen til turen skulle ske, at der ikke var tale om kun en, men rent faktisk tre syriske elever, hvis forældre ikke havde råd, fortæller Linda Sommer fra Red Barnet.

- Jeg blev kontaktet af Flemming Jensen. De var meget ambitiøse, og derfor aftalte vi, at Red Barnet kunne lægge ud for elevernes studietur, som fandt sted for et par måneder siden, tilføjer hun.

Nu er tidspunktet så kommet, hvor børnene fra Juniorklubben har afsluttet indsamlingen og det er altså blevet til flasker til en værdi af 6.000 kroner.

To børn har indsamlet flasker for 1.000 kroner

 Cirka 35 børn i Juniorklubben har været med til indsamlingen sammen med de ansatte.

- To børn har udmærket sig med at indsamle flasker til en værdi af hele 1.000 kroner hver. Vi lavede en lille konkurrence mellem de ansatte og børnene om, hvem der kunne indsamle flasker for flest penge. De ansatte indsamlede for 1.000 kroner, mens børnene altså tilsammen nåede op på 5.000 kroner. Derfor får de en lille minifest med pizza og lidt andet lækkert, fortæller Flemming Jensen.

Alle flaskerne har Juniorklubben sat op i klubbens sportshal inden de skal indløses.

2.500 kroner til Red Barnet

Ved en reception 2. juni vil Red Barnet modtaget 2.500 kroner fra Juniorklubben.

- Det er fantastisk, når børn hjælper børn. Det er så tydeligt at se, at de gør deres bedste for at hjælpe andre. Det er børn, der har været med til at skabe gode barndomsminder for tre andre - og det er guld værd, lyder fra fra Linda Sommer.

De restende 3.500 kroner skal, ifølge Flemming Jensen, doneres til andre velgørende organisationer.

- Vi skal tale med børnene om, hvem vi kunne tænke os at donere pengene til, fortæller Flemming Jensen.