Her stikker grævlingeunger snuden frem: Ivan var heldig med kameraet

I en skov på Sydsjælland var Ivan Ingemansen fra Lundby heldig at få et sjældent syn i kassen. Nemlig en grævlingefamilie, der forlod hulen for en stund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ivan Ingemansen fra Lundby er en ivrig naturentusiast.

- Jeg er meget interesset i naturen, og jeg får abstinenser, hvis jeg ikke kommer ud tre-fire gange om ugen, siger Ivan Ingemansen, der sidder i bestyrelsen for Danmarks Naturfredningsforening i Vordingborg.

Derfor er den 74-årige pensionist særligt begejstret for sit møde med grævlingeungerne og deres mor.

- Grævlinger er jo et sjældent syn, for de forlader ikke hulen særlig ofte. Det er et dyr, de fleste ikke har set, og det gør det jo i sig selv lidt spændende.

Hundrede år gammel grævlingegrav

Ivan Ingemansen vil ikke afsløre præcis hvor, han har set grævlingerne. Han vil undgå nysgerrige mennesker, der flokkes om graven, som Ivan Ingemansen har besøgt jævnligt de sidste syv år. 

Det er ikke hvilken som helst grav. Denne grævlingegrav i det sydsjællandske er tilsyneladende ret så speciel - eller i hvert fald af en ældre dato.

- Jeg har en bekendt, som bor i området, han bliver snart 80 år. Gravkomplekset var der også, da han var barn. Så vi gætter på, at graven har ligget der i hundrede år. Selvfølgelig med skiftende beboere, siger Ivan Ingemansen.

Som pensionist har Ivan Ingemansen dedikeret sin tid til at formidle natur, blandt andet som freelanceguide på Avnø Naturcenter.

Grævlingen - Danmarks største rovdyr

 

 

MIN HVERDAG