Handicap-cykel totalsmadret nytårsaften: Marcel får ikke en ny

Forårets vejr er perfekt til en cykeltur, men det bliver svært for Marcel Frank Kristiansen. Nytårsaften blev hans handicap-venlige ladcykel totalsmadret.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er lidt over tre måneder siden, men savnet er stadig stort hos Marcel Frank Kristiansen fra Sorø.

- Den betød alt. Jeg kunne komme ud og gøre alt det, som almindelige mennesker kan, siger Marcel, der havde døbt cyklen Leo.

'Leo' blev smadret til ukendelighed nytårsnat. Ladcyklen havde et særligt rollator-rum, så Marcel eksempelvis kunne cykle til og fra arbejde og her gå rundt med hjælp fra rollatoren.

Marcel Frank Kristiansen sørgede selv for at få bygget et rollator-rum til sin ladcykel.
Marcel Frank Kristiansen sørgede selv for at få bygget et rollator-rum til sin ladcykel.
Foto: Privatfoto

Cyklen holdt ham kørende

Marcel er nemlig hjerneskadet og har med egne ord 'ikke så mange kræfter'. Hans venstre ben bliver stift, når det er koldt, og på den måde hjalp cyklen.

- Med cyklen kunne jeg altid holde mig kørende, og det var godt for min krop, fortæller Marcel.

For otte år siden boede Marcel i Sakskøbing, og han fik bevilliget den orange ladcykel af Guldborgsund Kommune. Marcel fik selv idéen til at gøre cyklen endnu mere handicap-venlig og i stand til at transportere hans rollator med rundt på sine cykelture.

Totalsmadret cykel

1. januar 2017 vågnede Marcel dog op til synet af en totalsmadret cykel på parkeringspladsen foran hans lejlighed.

- Jeg var knust. Jeg forstår ikke, at nogen kan gøre sådan noget og ødelægge andres ting. Jeg synes, det er forkert, siger Marcel.

Han har meldt hærværket til politiet, men gerningsmændene er stadig på fri fod. Marcel har ansøgt om en ny cykel hos Sorø Kommune, men han har fået afslag med begrundelsen, at han kan bruge andre transportmidler.

Dette syn vågnede Marcel Frank Kristiansen op til 1. januar 2017.
Dette syn vågnede Marcel Frank Kristiansen op til 1. januar 2017.
Foto: Privatfoto

Skal selv betale ny cykel

- Nu er jeg bange for, jeg ender i kørestol før tid. Cyklen hjalp mig med mine ben, fortæller Marcel, der også hellere vil klare sin transport selv i stedet for at skulle vente på det offentlige.

Plus indbygget rollator-rum vil en ny ladcykel koste Marcel omkring 17.000 kroner. Da hans ben har fået det værre, er en ladcykel med motor dog højt på ønskelisten, så han kan veksle mellem egne og hestekræfter. Sådan en cykel vil koste Marcel 21.000 kroner.

Marcels forsikring dækker ikke hærværk.

- Jeg håber, at dem, der har gjort det, ser det her og får dårlig samvittighed. Jeg tror også, at de ville blive kede af det, hvis deres ting blev ødelagt, siger Marcel.

 

MIN HVERDAG