Frieri for fuld musik: Niels og big band skruede op for romantikken

Niels Ryding Olsson fra Tølløse fik hjælp fra Sejergaardsskolens big band, da han overraskede sin kæreste med et storslået frieri foran Tivoli Hotel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange kvinder drømmer om at blive overrasket med et storslået romantisk frieri, og det, må man sige, er præcis hvad Anne Lundgaard Pedersen, 27, fik sig mandag den 5. februar.

Her friede Annes kæreste gennem seks år, Niels Ryding Olsson, på allerfineste vis på parrets seks-årsdag foran Tivoli Hotellet i København med hjælp fra Sejergaardsskolens big band.

- Jeg synes, det skulle være noget helt specielt og en oplevelse, vi kunne kigge tilbage på resten af vores liv, fortæller Niels, der er 26 år.

quote Jeg synes, det skulle være noget helt specielt og en oplevelse, vi kunne kigge tilbage på resten af vores liv

Niels Ryding Olsson

Big bandet havde taget turen fra Tølløse for at hjælpe den tidligere elev, Niels, med sit frieri. Op til frieriet spillede bandet sangen "Lucky" af Jason Mraz, og den betyder noget helt særligt for parret.

- Vi har hørt sangen, siden vi mødte hinanden for seks år siden. Den handler om det her med at være heldig, fordi man er i et forhold med en kæreste, som også er ens bedste ven. Sådan har vi det, og vi føler os meget heldige, siger Niels.

Stivfrosne fingre

Frieriet blev fanget på kamera af Sejergaardsskolens musikskoleleder, Holger Hjertmann Beck, og selvom han har været på skolen i 30 år, var mandagens oplevelse den første af sin slags for musiklederen.

- Vi har optrådt til sølv- og guldbryllupper, men et frieri har jeg altså ikke prøvet før, selvom jeg har været med til mange ting. Så det var også stort for mig, siger Holger.

Big bandet blev kørt til København af nogle af elevernes forældre, og så stod de ellers bare og ventede på at skulle spille for Anne og Niels.

- Deres fingre var nærmest stivfrosne, og det er ikke ligetil at spille med frosne fingre. Men det gjorde de, og de gjorde det super godt, siger Holger.

Sprang direkte ud i det

På videoen kan man ikke høre, hvad der bliver sagt under frieriet, men ifølge Niels blev der ikke udvekslet mange ord.

- Der blev ikke sagt så meget faktisk. Anne startede med at spørge, om det var mig, som havde sørget for orkestret, eller om det var tilfældigt, de var der, fortæller Niels om øjeblikket, hvor parret mødes foran Tivoli Hotel.

- Så sprang jeg direkte ud i det og spurgte, om hun ville gifte sig med mig. Og så sagde hun ja, og så blev der bare krammet og kysset.

Parret mødte hinanden gennem fælles venner under en roadtrip i Sydfrankrig for seks år siden. Til dagligt bor de sammen på Østerbro i København.

 
  Foto: Holger Hjertmann Beck
 
  Foto: Holger Hjertmann Beck
 
  Foto: Holger Hjertmann Beck