Elever kastede sig over anderledes undervisning

MIN HVERDAG: Torsdag stod den på Digital Læringsfestival på Kulsbjerg Skole. Eleverne gik op i festivalen med liv og sjæl.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kulsbjerg Skoles tre afdelinger afholdte torsdag læringsfestival 2016. Eleverne fra Mern og Nyråd afdelingerne blev hentet og kørt til Stensved-afdelingen i busser.

Under læringsfestivalen fik alle eleverne mulighed for at prøve kræfter med forskellige aktiviter. Blandt nogle af dette års workshops var:

  • Garageband: her lærte eleverne fra 0. – 7. klasse, hvordan man optager og gemmer musik i garageband, for derefter at kunne arbejde videre med musikken.
  • QR koder: her lærte eleverne fra 4. – 7. klasse at bruge scanningsfunktionen på iPaden til at scanne QR koder.

Forskellige roller

Desuden havde alle eleverne fra 0-8. klassetrin forskellige roller på dagen. Nogle af eleverne stod ved workshopsene, mens andre skulle rundt og prøve de forskellige aktiviter. Forud for festivalen skulle eleverne tilmelde sig de workshops, de fandt særligt interessante, så de på dagen bare kunne ”droppe ind” på disse undervejs. Derudover havde de ældste elever i 7.-9. klasse fået til opgave at være ressourcepersoner og blandt andet hjælpe de mindre årganges elever rundt til de forskellige workshops.

Gik op i det med liv og sjæl

- Eleverne var utrolige motiverede og gik op i det med liv og sjæl. Også herligt at se hvordan eleverne på de forskellige workshops underviste og hjalp andre elever. Der var et leben på hele skolen, og eleverne myldrede rundt fra den ene workshop til den anden, skriver Bjarne Fehstedt, der har indsendt videoen ovenfor fra festivalen.

Bjarne Fehstedt er medlem af ØSTHOLDET.

For et år siden afholdte skolen en tilsvarende festival. Se indslaget fra for et år siden herunder: