¨

'Det sner, mand!': Se brugernes billeder af tirsdagens snevejr

01:00

Foto: Brugervideo

Til mange af TV ØST-brugernes store forundring faldt sneen over store dele af regionen tirsdag. Se brugerbilleder og -video af snevejret her.

Fra Kirke Hyllinge til Nykøbing Falster, sneen faldt mange steder på Sjælland og Øerne i løbet af tirsdagen.

I komentarsporet på Facebook til en TV ØST-artikel om snevejret, delte flere af vores brugere billeder og video af snevejret.

- Det sner, mand. What the f..., overalt!, udråberStefan Bjørn Lang fra Nykøbing Falster i sin video, hvor man ser sol og blå himmel såvel som snefald ved havebordet.

Læs også Snefald rammer Sjælland og Lolland

Sneminderne vælter frem

Selvom det var et forunderligt syn på en aprildag at se sneen falde, hvor påskeliljerne også springer ud, er det ikke et særsyn med snevejr i påskemåneden.

- Vi har også haft snevejr i Maribo. I 1971 den 20.april stod påskeliljerne i sne op til hovederne, kan jeg mindes.
Jeg lå på Nykøbing Sygehus og havde født min søn, så det glemmer jeg ikke. Men sneen forsvandt hurtigt igen, skriver Betty Vistisen på Facebook.

Kirsten Skovfoged Jensen mindes også en ordentlig omgang sne på Lolland for en del år tilbage.

- For cirka 51 år siden var det snestorm den 14.-16. april på Lolland. Jeg husker, vi måtte køre en omvej til kirke, da jeg skulle konfirmeres i Nakskov. Tror sneplovene var kørt i hi, skriver hun.

April har mange ansigter

Hos DMI bekræfter senior-klimatolog John Cappelen, at aprilvejr i sandhed er en utilregnelig størrelse.

- Det er en overgangsmåned til sommervejret. April har mange ansigter, og det er ikke så mærkeligt, at det sneede igår, siger han.

Hvis du synes, det var koldt i går, så skulle du havde oplevet april tilbage i 1922. I Store Vildmose i Jylland blev der dengang målt minus 19 grader.

Tilgengæld kom apriltemperaturen i 1993 helt op på 28,6 grader i Holbæk.

Se flere af brugernes snebilleder herunder:

Sønnike smager lige lidt på sneen hjemmei haven i Hyllinge. Foto: Claus Dandernell Jørgensen - Hyllinge

Lettere komisk, Falster-Haveservice forårs-klargør her en have i Nykøbing Falster i snevejr. Foto: Peter Lind Blauenkjær - Nykøbing Falster

Klokken 17 lå sneen fint på havemøblerne hjemme hos Marianne Krupsdahl Thirstrup i Herfølge. Foto: Marianne Krupsdahl Thirstrup - Herfølge

Også i Fuglebjerg var udemøblerne pyntet af sneen. Foto: Kirsten Pedersen - Fuglebjerg

  Foto: Marie Louise - Vordingborg

  Foto: Bella Espersen - Slagelse

 

MIN HVERDAG

’Min hverdag’ er indslag, artikler og Facebook-opslag lavet af video og billeder, som TV ØST-brugere har indsendt til redaktionen fra deres hverdag.

Du kan også dele din hverdag med TV ØST. Send video og billeder til os via hjemmesiden upload.tveast.dk eller mail på redaktionen@tveast.dk.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App