¨

Dark Sky spejderne fra Møn og Nyord på stjernekiggeri

Dark Sky astropejderne fra Møn og Nyord studerer nattemørket over Brorfelde Observatorium. Foto: Steen Larsen

Dark Sky astropejderne fra Møn og Nyord ved Danmarks største stjernekamera, Schmidtkikkerten. Foto: Steen Larsen

Dark Sky astrospejderne i observatoriet i Brorfelde. Foto: Steen Larsen

1 af 3

Kikkerter og stjernekort var på programmet på Brorfelde Observatorium, da Møn og Nyords nyudnævnte Dark Sky spejdere var på overnatning i weekenden.

Der blev kigget langt, da Dark Sky astrospejderne fra Møn og Nyord overnattede på Brorfelde Observatorium i weekenden 26. og 27. august. Dark Sky spejderne arbejder for at bevare nattemørket, og det er kun to uger siden de blev officielt certificeret som Danmarks første af slagsen.

Stjernekort og Danmarks største stjernekamera

Spejderne fik rig lejlighed til at studere det fredede mørke over Brorfelde, da de skulle lære at læse stjernekort og bruge kikkerter, så de fremover selv kan observere og udforske himlen. De fik også en rundvisning og hørte om Brorfeldes rolle i international astronomi, og så blev Danmarks største stjernekamera, den otte tons tunge Schmidtkikkert, fremvist.

Vil styrke interessen for naturvidenskab

Fremover kan lejrskoler, foreninger og uddannelsesinstitutioner komme på overnatning i hovedbygningen på Brorfelde Observatorium. 

- De nye overnatningsmuligheder er med til at styrke vores naturvidenskabelige tilbud, og vi ser frem til at byde velkommen til flere gæster, der kan gå på opdagelse i området og det fredede nattemørke, siger udviklingskonsulent ved Brorfelde Observatorium, Anders Kildebæk.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App