¨

Dan har fejet Stege ren i 25 år: Jeg kan godt lide, der er rent og pænt

02:13

Dan Petersen har været en fast del af Stege bybillede de sidste 25 år.

Dan Petersen fra Stege er værdsat af byens borgere. I 25 år har han nemlig været med til at holde byen ren og nydelig.

Selvom jobbet kan være fysisk hårdt og skal udføres selv i regn, vind og slud, har Dan Petersen fra Stege holdt fast i sit job som servicemedarbejder i Vordingborg Kommune i 25 år.

- Jeg går i gang klokken syv hver morgen, så henter jeg bilen og kører ned og begynder at tømme skraldespande, samle papir op, samle affald og skifte poser, siger Dan Petersen, der har sin arbejdsdag i Stege på Møn.

Beskyttet beskæftigelse

Dan Petersen er udviklingshæmmet, og arbejdet som fejemand er derfor beskyttet beskæftigelse gennem kommunen. Og dét er han glad for.

- Jeg kan godt lide at være udenfor sådan i det hele taget. Rydde op og tømme og feje og sørge for, der er rent og pænt, siger Dan Petersen om jobbet, som han varetager fra klokken 07.00-15.30.

Dan Petersens indsats er ikke gået ubemærket hen i Stege. Hos TV ØST blev vi opmærksom på historien om ham efter, at et medlem af Østholdet delte en video med os fra en fejring af Dan Petersens 25 års jubilæum.

Artiklen fortsætter under billedet

Der var ikke råd til dyre gaver, men et humoristisk indslag skulle ikke mangle. Dan Petersen fik blandt andet en forgyldt gribetang af Møns Handelsstandsforening. Foto: Tina Olsen - Stege

Fejret af lokale

Mandag den 18. september blev han nemlig fejret af Møns Handelstandsforening. Ifølge formand Elly Nielsen var der ikke råd til dyre gaver, men Dan Petersen og de 25 år blev fejret med taler, biografbilletter og intet mindre end en forgyldt gribetang.

- Vi har en fin by, og det glæder vi os over. Det er specielt Dans fortjeneste, siger Elly Nielsen om Dan Petersens indsats på Stges gader.

MIN HVERDAG

’Min hverdag’ er indslag, artikler og Facebook-opslag lavet af video og billeder, som TV ØST-brugere har delt med redaktionen fra deres hverdag.

Du kan også dele din hverdag med TV ØST. Send video og billeder til os via hjemmesiden upload.tveast.dk eller mail på redaktionen@tveast.dk.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App