Bollywood-dans hitter på Lolland: Jeg faldt for Masala Bhangra

Der var eksotisk stemning i Nakskov, da en time Masala Bhangra-dans udfoldede sig på det lyse trægulv. Dansen er et hit i den sydlige del af regionen.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nordindiske folkedans punjabi krydret med dansetrin a la Bollywood udgør en eksoisk danse-cocktail, man normalt ikke forbinder med Nakskov.

Men dansen Masala Bhangra får i disse tider kvinder og (en smule) mænd til at danse amok i idrætshallernes bonede gulve på Lolland og Falster.

Her underviser den ene af Danmarks to Masala Bhangra-insruktører nemlig, Rasmus Hoier fra Stege.

- Jeg faldt for Masala Bhangra fordi, det er anderledes. Som instruktør har du masser af frihed, der er ikke en faslagt koregrafi, og derfor ved eleverne aldrig, hvad man som instruktør kan finde på, siger Rasmus Hoier.

Populær dans sydpå

I videoen ser man dansetræningen fra Nakskov Idrætscenter, hvor 27 kvinder mødes om tirsdagen til en omgang Masala Bhangra.

Rasmus Hoier var med i et TV ØST indslag i februar, hvor han fortalte, hvordan Masala Bhangra havde hjulpet ham med at tabe 140 kilo. Siden da har han oplevet en fremgang på 550% flere tilmeldte til sine dansetimer i Nykøbing Falster og Nakskov, og Rasmus Hoier underviser omkring 150-200 mennesker om ugen.

- Jeg forstår dem jo godt. Det er den fitnessform, jeg har svedt og forbrændt allermest til, siger han.

Ifølge Rasmus Hoier forbrænder man mellem 500-800 kalorier per dansetime.

Inden længe skal Rasmus Hoier til London og uddannes til Master Trainer i Masala Bhangra, og han bliver dermed den eneste træner i Skandinavien, der må uddanne andre instruktører.

MIN HVERDAG