Bente er forarget over forældre til Black Friday: Få dog ungerne passet

Bente Skovlund er forarget over de mange børn, som var med forældrene i Næstved Storcenter til black friday. Hendes opslag på Facebook har vakt stor debat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er det i orden at have børnene med til en aften i shoppingens tegn? Hvis du spørger Bente Skovlund fra Glumsø, er svaret et stort og rungende 'nej'.

Fredag var Bente Skovlund i Bilka i Næstved Storcenter til det årlige shoppingfænomen, black friday. Her så hun børn med deres forældre ude at shoppe, og det fik den 52-årige kvinde op i det røde felt. Da Bente Skovlund kom hjem, gik hun til tasterne.

- Ankommer efter kl. 19 og der er folk med små børn over det hele. Unger der græder og får skæld ud, fordi de ikke lige opfører sig, som forældrene gerne vil have, skriver Bente Skovlund i den lukkede Facebookgrubbe '4700 Alt er tilladt'.

Gang i debatten

- Da jeg gik 21:10 kunne jeg stadig høre barnegråd. Hvorfor skal de stakkels børn slæbes med efter en lang uge og lang dag, fordi man kan spare lidt håndører, spørger Bente Skovlund i Facebookgruppen.

Bente Skovlunds opslag på Facebook har fået tæt på 800 likes og 500 kommentarer i skrivende stund.
Bente Skovlunds opslag på Facebook har fået tæt på 800 likes og 500 kommentarer i skrivende stund. Foto: Facebook/Bente Skovlund

Reaktionen på Facebook-opsangen har sat en større debat i gang i gruppen. Tæt på 500 personer har valgt at kommentere på Bente Skovlunds opslag, mens næsten 800 har liket. 

De fleste er enige med Bente Skovlund, men mange er også uenige og mener, at den 52-årige mor til to går i for små sko og skal blande sig uden om.

Betinna Kusk Blangstrup er en af de personer, som ikke er enig med Bente Skovlund.
Betinna Kusk Blangstrup er en af de personer, som ikke er enig med Bente Skovlund.

Bente Skovlund er overrasket over den enorme respons på hendes opslag.

- Hold nu op, jeg havde slet ikke forestillet mig, at der var så mange, der ville reagere. Der er nok nogen, der føler sig truffet, siger hun, da TV ØST taler med hende mandag.

Trætte børn i Bilka

Bente Skovlund forklarer, at hun blev mest provokeret af at se børn i børnehavealderen være ude og oppe så sent. 

- Jeg synes, det er så synd for børnene. Det er virkelig usundt, hvis du ikke får din søvn, og så tænker jeg bare, at de stakkels børn har været oppe siden klokken lort om morgenen, og så skal de slæbes med ned i Bilka.

- Det er ikke okay, siger Bente Skovlund.

Flere har kommenteret, at det kan være svært for enlige at undgå at have barnet med sig ude at handle, og det har Bente Skovlund fuld forståelse for.

- Men det, der faldt mig for brystet, var, at der var så mange par med børn i hver deres indkøbskurv og de børn, de var bare så trætte, fortæller Bente Skovlund.

Er du enig med Bente Skovlund, skal forældre lade børnene blive hjemme, når de aftenshopper? Deltag gerne i debatten i kommentarfeltet under artiklen.