Åh nej: Kæleegernet er forsvundet

Det er tre uger siden, at parret fra Sandvig har set deres kæleegern. Nu frygter de, at det er dødt.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Husker du det kælende babyegern, som gik viralt?

For cirka fire uger siden bragteTV ØST en seervideo, som Christian Bøge Mikkelsen havde optaget af sit 'kæleegern'.

Egernet fandt han en morgen liggende på bilen, efter det var faldet ned fra sin rede i Sandvig syd for Præstø. På daværende tidspunkt havde egernet lige fået øjne, fortæller Christian Bøge Mikkelsen.

Se videoen her

Babyegernets forældre var ikke til at spore. Derfor besluttede han og konen, Sörine Gejl, at tage sig af det.

Parret har sørget for at give egernet mad og lege med det. Samtidig forsøgte de at kopiere virkeligheden af naturen, så egernet kunne få en fair chance for at føle sig tilpas i vante omgivelser.

3 uger siden

Nu er det dog tre uger siden, at parret har set deres kæleegern, og de formoder derfor, det er dødt.

- Vi har masser af rovdyr, hvor vi bor, så jeg tror, der er et rovdyr, som har taget det, siger Sörine Gejl.

Parret fra Sandvig har haft besøg af egernet i godt to måneder, som var omkring fem uger, da Christian Bøge Mikkelsen fandt det. Siden da har parret knyttet et tæt forhold til deres lille kæledyr. Derfor synes parret selv, at det er trist, at det nu er forsvundet for dem.

- Jeg kom til at tude, da vi fandt ud af, den ikke var der mere, for det var bare så hyggeligt, siger Sörine Gejl, der for sjov omtaler egernet som sin ’lille baby’.

Kæleegernet, som parret har tildelt navnet ’Lille-Lille’, blev sidst set om morgenen den 22. september, hvor egernet ifølge Sörine Gejl pjattede legede og fik morgenmad, der bestod af naturføde, som Sörine Gejl har fundet til det.

Tillidsfuldt babyegeren

Sörine Gejl fortæller, at ’Lille-Lille’ var god til at klare sig selv og være på vagt, når der var dyr, og at babyegernet var meget tillidsfuldt over for andre mennesker.

- Når der er kommet folk, er det kommet hen til mig, og hvis jeg har stået og talt med nogen, er den kravlet op til mig.

’Lille-Lille’ kom altid løbende, når parret kaldte på det med 'klik-lyde', og det betyder meget for dem, at egernene i naturen har et så naturligt liv som muligt. Derfor gør de andre mennesker opmærksomme på, hvor vigtigt det er at vide, hvad man må, når man har med et fredet dyr at gøre.

Savner egernet

Såfremt Sörine Gejl og Christian Bøge Mikkelsens kæleegern er dødt, håber de, at det er sket naturligt, og at det gik hurtigt. Hvis 'Lille-Lille' blot er forsvundet, håber Sörine Gejl at få besøg af det igen.

- Hvis nogen ser et tillidsfuldt rødt egern, må de hilse det fra os, siger hun.