Kriseramt fødevareminister roser Frederiksminde

Fødevareministeren, der på nuværende tidspunkt nok har rigeligt at se til, har trods alt også tid til at rose de nyudnævnte Michelin-restauranter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen er formentlig en travl og småpresset kvinde disse dage, hvor et flertal i Folketinget angiveligt ikke har tillid til hende.

Det forhindrer hende dog ikke i at give et skulderklap til de stolte kokke, der onsdag kan kalde sig indehavere af Michelin-stjerner.

Først og fremmest skal der lyde et kæmpe tillykke til alle de kokke, tjenere og personale, der har kæmpet sig til en eller flere Michelin-stjerner, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

- At Danmark nu har en trestjernet Michelin-restaurant er helt fantastisk, men det er også virkelig flot, at vi nu har fået Michelin-stjerner uden for de store byer, lyder det fra ministeren.

Her hentyder hun naturligvis til blandt andet Frederiksminde på Præstø, der i dag kunne modtage den prestigefyldte stjerne fra den franske spiseguide.

Vigtigt med gourmet

Det har en stor betydning for den danske turisme, at vi har restauranter, som klarer sig på internationalt niveau.

VisitDenmark har opgjort, at 43 procent af udenlandske turister, der besøger Danmark, har gode spisesteder som et rejsemotiv, og i 2013 brugte danske og udenlandske turister 12,5 mia. kroner på restaurantbesøg. Det skrives der i pressemeddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet.

- God mad er blevet et kæmpe trækplaster for Danmark, når vi skal tiltrække turister. Michelin-restauranterne sætter det højeste niveau og er med til at profilere dansk gastronomi overfor udlandet, men de er også med til at trække de andre gode danske restauranter med op, slutter Eva Kjer Hansen.


Nyhedsoverblik