¨

Tornhøjs skæbne afgøres snart

Foto: TV ØST

Efter næsten et halvt år under opsyn er Socialtilsyn Hovedstaden ved at være klar med et svar på, om bostedet Tornhøj i Jyderup

Der er en afklaring på vej om bostedet Tornhøj i Jyderup. Det skriver nordvestnyt.dk.

LÆS OGSÅ: Bosted får hård kritik af tilsyn

I næsten et halvt år har bostedet været under opsyn af Socialtilsyn Hovedstaden, men nu skulle Tornhøj kunne blive godkendt uden anmærkninger, mener Pernille Kruse (V), der er formand fpr vomsenudvalget i Holbæk Kommune.

LÆS OGSÅ: Ufaglærte genoptræner hjerneskadede patienter

Tilsynet skulle oprindeligt have ophørt i februar i år, men blev forlænget med tre måneder, fordi resultaterne af de ting, der var blevet sat i gang, ikke var fyldestgørende.

LÆS OGSÅ: Plaskvåd af tis: Poul Erik må ikke komme på WC om natten

Tilsynet blev i første omgang oprettet, efter at TV ØST i samarbejde med Larm Film i sommer afslørede en række kritisable forhold på bostedet, der huser udviklingshæmmede, senhjerneskadede og handicappede voksne. Blandt andet oplevede en beboer flere gange at vågne badet i sin egen urin, en hjerneskadet mand med behov for specialiseret genoptræning fik træning af ufaglærte, en anden beboer havde haft 50 forskellige til at passe sig, og en 36-årig mand døde i 2012 på mystisk vis. Efterfølgende blev der fundet rensepinde i hans mave - rensepinde som han på ingen måde selv kunne have puttet i munden, idet han var multihandicappet.

LÆS OGSÅ: Beboer død af rensepinde i mave

Socialtilsynet udtrykte hård kritik af bostedet oven på afsløringerne, og Holbæk Kommune lovede at rette op med en handlingsplan, der blandt andet satte fokus på de ansattes kompetancer i forhold til at tage sig af beboerne på Tornhøj.

Socialtilsynet erkendte i februar, at kommunen var i gang med tiltag, men da kun et ud af seks påbud var opfyldt, blev tilsynet altså forlænget. Deadline er nu 16. maj, men Holbæk Kommune forventer en afklaring før og ser det som et positivt tegn, at den kommer før fristen.

LÆS OGSÅ: Tornhøj-sagen: Sådan gjorde TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App