Plaskvåd af tis: Poul Erik må ikke komme på WC om natten

Pårørende beskylder bostedet Tornhøj i Jyderup for at begå omsorgssvigt af en beboer. En beslutning betyder, at han i timevis ligger i en sø af egen tis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

60-årige Poul Erik Tønnesen må ikke få hjælp til at komme på WC om natten. Men han kan ikke holde sig.

Derfor ligger han i timevis på sit værelse på bostedet Tornhøj i Jyderup i en sø af egen urin.

Poul Erik Tønnesen har Downs Syndrom og demens, og han kan derfor ikke klare sig selv. Han har boet på bostedet Tornhøj i 2 år – og ifølge ledelsen på stedet må han ikke få skiftet ble eller komme på WC efter sengetid.

De ansatte må nemlig ikke gå ind til Poul Erik Tønnesen om natten.

- Hvis ikke det er omsorgssvigt, så ved jeg ikke hvad det er, siger Bente Tønnesen, som er niece til Poul Erik Tønnesen .

Også en tidligere medarbejder kritiserer ledelsen på Tornhøj for at lade den udviklingshæmmede mand ligge i sit eget tis.

- Jeg har påpeget ledelsen mange gange, at der er noget galt, siger Gitte Larsen, som har arbejdet på bostedet i to år, indtil hun blev fyret i marts efter at have kritiseret ledelsen.

Familien klagede

TV2 ØST har haft lejlighed til at gennemgå Poul Erik Tønnesens plejejournal, og den viser, at Poul Erik Tønnesens problemer har stået på i flere måneder.

I journalen beskriver medarbejderne gang på gang problemer med store mængder urin i sengen, når de vækker ham om morgenen.

Situationen er så alvorlig, at familien i foråret valgte at klage til ledelsen. Det skete efter, at de en morgen selv fandt ham gennemblødt af urin.

- Det her må jo ikke bare ske. Selvfølgelig må han være våd, når han vågner, men det skal jo ikke være sådan, at han sejler i en hel nats tis, siger Bente Tønnesen til TV2 ØST.

Klagen har dog ikke gjort nogen forskel.

- Jeg vil ikke engang sige, at jeg fik en undskyldning, siger hun.

Bostedet Tornhøj har ikke ønsket at kommentere sagen. De henviser til Holbæk Kommune, der i denne artikkel svarer på kritiken: Holbæk kommune: Det må ikke ske.

 

Læs også:

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"126512","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]