Melder tidligere ansat til politiet for at afsløre svigt

Holbæk Kommune har meldt en tidligere ansat på bostedet Tornhøj til politiet for at filme det, hun mener er svigt af en beboer på bostedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Kommune har anmeldt en tidligere medarbejder til politiet for at have udleveret video og udtalt sig om forholdene for den 60-årige demente og udviklingshæmmede Poul Erik Tønnesen.

Kommunen mener, at den tidligere medarbejder Gitte Larsen bryder sin tavshedspligt og krænker privatlivets fred ved at oplyse om forholdene og vise video af Poul Erik Tønnesen til TV2 ØST.

Ifølge plejejournalen blev Poul Erik Tønnesen gang på gang igennem måneder fundet gennemblødt af egen urin i sengen, når personalet gik ind til ham om morgenen. Ifølge flere ansatte og et opslag på institutionen var de ansatte instrueret i ikke at gå ind til ham efter sengetid.

Den tidligere medarbejder Gitte Larsen har under sin ansættelse - uden held - forsøgt at få ændret på forholdene for den 60-årige beboer. Det var disse forhold, som hun med video dokumenterede med på sin mobiltelefon.

Med Poul Erik Tønnesens værges accept blev videoerne udleveret til TV2 ØST, ligesom Gitte Larsen fortalte om forholdene i vores dækning af sagen.

Poul Erik Tønnesens familie er da også i oprør over politianmeldelsen af den tidligere medarbejder.

- Jeg er forarget over beslutningen. Det, der bliver vist, er jo sandheden. Jeg synes, at Holbæk Kommune i stedet skulle bruge deres tid på rettet op på de fejl og mangler, som videoerne er med til at sætte fokus på, siger Bente Tønnesen til TV2 ØST

Den tidligere medarbejder Gitte Larsen oplyser til TV2 ØST, at hun trods politianmeldelsen er helt rolig over sagen.