Holbæk Kommune vil undersøge omdiskuteret bosted

Den seneste tids kritik af bostedet Tornhøj fører nu til, at Holbæk Kommune gennemfører en intern undersøgelse af stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De interne arbejdsgange på bostedet Tornhøj skal nu gennemgås – og pårørende til beboere på stedet inviteres til at indgå i et dialog-forløb omkring bostedet.

Det oplyser Holbæk Kommune fredag eftermiddag til TV2 ØST.

Bostedet Tornhøj i Jyderup har den seneste tid været ude i et større stormvejr, efter at en lang række forhold på bostedet er blevet lagt frem på TV2 ØST. Blandt andet forhold, der efter alt at dømme har kostet en beboer livet. Desuden er omfattende brug af ufaglært arbejdskraft med mangelfuld instruktion blevet dokumenteret.

Den nye undersøgelse skal gerne føre til, at de pårørende til beboere på centeret igen kan føle sig trygge. Det oplyser Kenn Thomsen, der er direktør i Holbæk Kommune.

- Jeg kan godt forstå, hvis pårørende og andre sidder med en masse spørgsmål, og dem ønsker vi naturligvis at komme i møde og besvare bedst muligt. Det er vigtigt for os at understrege, at borgere, medarbejdere, pårørende og værger selvfølgelig skal kunne føle sig trygge, informerede og hørt, siger han.

Han siger, at bostedet har lært at sine fejl, men at man i samarbejde med de pårørende håber at blive endnu bedre.

Der er 22 beboere på Tornhøj.