¨

Anklager: Tornhøj-medarbejder skal ikke dømmes

Foto: TV ØST

Sagen mod den tidligere Tornhøj-medarbejder Gitte Larsen droppes. Hun var sigtet for at udlevere film om forholdene på bostedet.

Den tidligere Tornhøj-medarbejder Gitte Larsen går fri, efter hun filmede forholdene for én af beboerne bostedet Tornhøj i Jyderup, den udviklingshæmmede Poul Erik Tønnesen.

Det oplyser hun til TV ØST, efter hun tilbage i juni måned blev politianmeldt af Holbæk Kommune for at have brudt sin tavshedspligt.

Gitte Larsen fortæller, at selvom det har været en hæslig periode siden politianmeldelsen, så har hun på intet tidspunkt fortrudt sin beslutning om at træde frem og udlevere video.

- Når man ser grusomheder, som vi så på Tornhøj, så er det da vores pligt at råbe op. Og når så ingen lytter, at gå til pressen, siger hun til TV ØST.

Vågnede i en sø af urin

Gitte Larsen var forarget over forholdene for blandt andet Poul Erik Tønnesen, der flere gange blev fundet i en sø af urin i sin seng. Medarbejderne havde angiveligt forbud mod at hjælpe ham i nattetimerne.

Derfor filmede hun, hvordan hun om morgenen hjalp den delvist gennemblødte, udviklingshæmmede mand op fra en meget våd seng. Det var optagelser, som hun med Poul Erik Tønnesens værges accept udleverede til TV ØST. Her blev videoen brugt som dokumentation for en række pårørende og ansattes kritik af forholdene for beboerne på bostedet, der drives af Holbæk Kommune. En dækning, der siden har været med til at sætte Tornhøj under skærpet tilsyn.

Kunne ikke dømmes

Det var Holbæk Kommune, der meldte Gitte Larsen til politiet. De mente, at hun havde brudt tavshedspligten og krænkede Poul Erik Tønnesens privatliv med optagelserne. Statsadvokatens senioranklager Tine Bransholm Ginnerup har dog besluttet sig for at frafalde sagen, da anklageren ikke tror på, at Gitte Larsen vil kunne dømmes. Det har hun meddelt Gitte Larsen i et brev.

Gitte Larsen er i dag lettet over beslutningen.

- Det er utroligt dejligt, at sagen stopper her. Det var allerede i første omgang uheldigt, at jeg blev politianmeldt for at gøre det rigtige. Men der er altså åbenbart alligevel retfærdighed til, siger hun fredag til TV ØST.

 

02:42 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App