Manden på cyklen - ny podcast dykker ned i sagen om den pædofilidømte mand, der opsøgte sit offer igen og igen

Hvordan påvirker det et lokalsamfund, når det skal rumme en mand, der har forgrebet sig på en af byens børn? Det undersøger TV2 ØST i en ny podcast.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra et værelse på første sal i en ejendom nær byen Hejninge står journalist Emilie Grav og filmer ned på en nærliggende markvej. Hun kan se en 14-årig dreng cykle på markvejen i hendes retning.

Drengen har begge hænder på styret, men i højre hånd har han også sin telefon. Det har han altid, for hvis han møder manden på cyklen, vil han gerne kunne bevise det.

De sidste seks uger har det nemlig været reglen mere end undtagelsen, at manden på cyklen er her på strækningen, lige præcis når drengen er på vej hjem fra skole.

Det ved Emilie, fordi hun har talt med drengens mor. De har aftalt, at Emilie og hendes fotografkollega må filme drengen, når han kommer cyklende hjem. Drengen ved på det her tidspunkt ikke, at der er nogen, der holder øje.

Opsøger sit offer igen og igen

Drengen kalder vi Christian, men det er ikke hans rigtige navn. Han er anonymiseret af hensyn til ham og hans familie.

Christian kender manden på cyklen særdeles godt. Han var nemlig en form for ven i en svær tid, men i 2019, da Christian var bare 11 år gammel, udsatte manden på cyklen ham for et seksuelt overgreb. Manden blev dømt, afsonede ni måneder i fængsel og fik et tilhold mod at opsøge Christian.

Læs også
Pædofilidømt mand fængslet for at overtræde tilhold 11 gange
Læs også
Pædofilidømt mand fængslet for at overtræde tilhold 11 gange

Alligevel kommer han her to og et halvt år efter jævnligt cyklende på Christians vej hjem fra skole. Nogle gange vinker han til ham, og han prøver også at få kontakt til Christian på andre måder. For eksempel igennem andre jævnaldrende drenge i byen.

Kom tættere på i ny podcast

TV2 ØST og TV 2 begynder at afdække mandens mange overtrædelser af sit tilhold mod Christian. Efter flere anmeldelser af overtrædelserne, bliver manden sigtet, tiltalt og dømt for ikke at overholde de tilhold, han har til Christian og tre andre drenge fra samme lokalsamfund.

Manden sidder i dag fængslet, men i lokalsamfundet i og omkring Hejninge fylder sagen meget.

I en ny podcast, Manden På Cyklen, tager TV2 ØST udgangspunkt i sagen for at finde ud af, hvordan den har påvirket det lille lokalsamfund.

Vi besøger skolen og forældrene til en af de andre drenge, som den pædofilidømte mand har forsøgt at blive venner med. Vi taler også med eksperter om, hvad grooming egentligt er, hvordan det påvirker de børn, der er udsat for det, og hvordan vi undgår selvtægt i en by, der skal rumme en overgrebsmand.