Gardehusaren, billedhuggeren og crossfitteren

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange kender nok Michael Mentz fra hans gardehusardage, men i dag står der pensionist på visitkortet.. Og så skal vi også høre nærmere om kæmpeprojektet Dodekalitten på Lolland og få gode råd til, hvordan vi kommer i gang og i form udenfor nu, hvor foråret er begyndt.

Michael MentzI 26 år var han kendt som Major Mentz, der i spidsen for gardehusarerne fulgte de kongelige til dåb, bryllupper og begravelser. Siden kom han endnu tættere på som kongelig staldmester. Men heste og dronningekroner er i dag hængt på knagen og titlen er nu pensionist. Vi taler med Major Mentz om skiftet.

Thomas KadziolaBilledhugger Thomas Kadziola gav sig for nogle år siden i kast med, hvad der må siges at være et livsprojekt. Opgaven er "Dodekalitten" på Lolland. I alt 12 sten i højden 7-9 meter skal hugges ud, og først i 2024 står det hele færdigt. Hør om det enorme arbejde i programmet og læs mere her: dodekalit.dk

Mette EriksenMette Eriksen er i studiet med en mission. Hun vil give os alle inspiration til at komme i form udendørs, nu foråret er kommet. Målet, der skal hjælpe os derhen, er crossfit. En motionsform, der kombinerer gymnastik, vægtløft og træning. Se, hvad det går ud på i udsendelsen. Efter er der her flere øvelser, du kan kaste dig over:

Første træningspas. Laves med høj intensitet.3 WALKING PUSH UPS - gå ud på hænder og fødder og ned i en push up og tilbage igen til stående stilling6 KB GET UPS - ned på ryg vægt i hænderne op at stå og ned igen9 FRONT SQAUT - "sid" ned i 90 grader og op igenx 4AFSLUT MED 10 SUPER BURPEES- ned på gulv op i push up - hop op i squat og hop op i englehop

 Andet træningspas. Laves også med høj intensitet.10 BURPESS BOX- ned på mave-hop op på fødder og op på en boks20 OH LUNGES-gå ned i knæ på forreste ben og "dyp" bagerste ben mod gulv30 PUSH/PRESS - pres vægt mod loft og ned til skulder igen40 D.U.- dobbelt sjip12 MIN FULD INTENSITET Alle øvelser kan slås op på YouTube.