¨

Gardehusaren, billedhuggeren og crossfitteren

28:00

Mange kender nok Michael Mentz fra hans gardehusardage, men i dag står der pensionist på visitkortet.. Og så skal vi også høre nærmere om kæmpeprojektet Dodekalitten på Lolland og få gode råd til, hvordan vi kommer i gang og i form udenfor nu, hvor foråret er begyndt.

Michael MentzI 26 år var han kendt som Major Mentz, der i spidsen for gardehusarerne fulgte de kongelige til dåb, bryllupper og begravelser. Siden kom han endnu tættere på som kongelig staldmester. Men heste og dronningekroner er i dag hængt på knagen og titlen er nu pensionist. Vi taler med Major Mentz om skiftet.

Thomas KadziolaBilledhugger Thomas Kadziola gav sig for nogle år siden i kast med, hvad der må siges at være et livsprojekt. Opgaven er "Dodekalitten" på Lolland. I alt 12 sten i højden 7-9 meter skal hugges ud, og først i 2024 står det hele færdigt. Hør om det enorme arbejde i programmet og læs mere her: dodekalit.dk

Mette EriksenMette Eriksen er i studiet med en mission. Hun vil give os alle inspiration til at komme i form udendørs, nu foråret er kommet. Målet, der skal hjælpe os derhen, er crossfit. En motionsform, der kombinerer gymnastik, vægtløft og træning. Se, hvad det går ud på i udsendelsen. Efter er der her flere øvelser, du kan kaste dig over:

Første træningspas. Laves med høj intensitet.3 WALKING PUSH UPS - gå ud på hænder og fødder og ned i en push up og tilbage igen til stående stilling6 KB GET UPS - ned på ryg vægt i hænderne op at stå og ned igen9 FRONT SQAUT - "sid" ned i 90 grader og op igenx 4AFSLUT MED 10 SUPER BURPEES- ned på gulv op i push up - hop op i squat og hop op i englehop

 Andet træningspas. Laves også med høj intensitet.10 BURPESS BOX- ned på mave-hop op på fødder og op på en boks20 OH LUNGES-gå ned i knæ på forreste ben og "dyp" bagerste ben mod gulv30 PUSH/PRESS - pres vægt mod loft og ned til skulder igen40 D.U.- dobbelt sjip12 MIN FULD INTENSITET Alle øvelser kan slås op på YouTube. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App