Beatles-samleren, rengørings- konsulenten og historiefortælleren

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vidste du, at klorin er bandlyst i forårsrengøringen? Det mener i hvert fald grøn konsulent Anne Grete Rasmussen fra Sorø. Hun fortæller i dagens program, hvordan vi klarer forårsrengøringen uden for mange skrappe kemikalier. Og Magasinet ØST kommer vidt omkring. Vi skal nemlig også høre en professionel historiefortællers egen historie, og så har vi besøg af, hvad der muligvis er regionens største Beatles-samler.Jørgen Sandbirk

Inkarneret Beatles-fanI år er det 50 år siden, at Beatles for alvor tog verden med storm, da bandet landede i USA og skabte det, der blev kaldt "The Beatles Invasion". Og det er også 50 år siden, vores første gæst hoppede med på Beatles-toget. For selvom der er langt til Beatles hjemby Liverpool til Vordingborg, så er der i hvert fald én, der på en eller anden måde gør den afstand mindre. Jørgen Sandbirk fortæller om sin passion for Beatles.

"Fru Grøn"Det er forår, det betyder forårsrengøring. Og der er nok mange, der gerne vil undgå alle de kemikalier, det tit er forbundet med. Derfor har vi besøg af grøn konsulent, Anne Grete Rasmussen, der giver tips til naturlige alternativer.Anne Grete Rasmussen er uddannet husholdningsøkonom og master i sundhedspædagogik  og har blandt andet undervist i 25 år på University College Sjælland – det, der før i tiden gik under navnet Ankerhus.

HistoriefortællerKarsten Mathiasen har de sidste 12 år arbejdet som historiefortæller i Faxe. Han fortæller for et publikum i alle aldre - på plejehjem og skoler. Faktisk har hans historier bragt mere end underholdning med sig, da han samtidig har fået skabt venskaber generationerne imellem.