¨

Serie Mad med Mads og David

28:05

Dette afsnit

Vandbakkelser + Kanalkroen

26/04/2013

Lige ud til kanalen i Karrebæksminde ligger Kanal kroen. Indehaveren købte egentlig stedet som en investering, men hun kunne ikke finde en god forpagter og står nu selv for den daglige drift.Bagefter skal vi i køkkenet med David Jensin på Møn.



OPSKRIFT:
Profiteroles med karamel og chokolade sauce


1 ds kondenceret mælk

Vandbakkelser
2 dl. vand
100 g smør
100 g mel
2 æg
1 tsk sukker

Chokoladesauce
1 dl. piskefløde
2 tsk. rørsukker
50 g blødt smør
150 g god chokolade.

Start med at koge hele dåsen med kondenseret mælk i en gammel gryde med masser af vand. Dåsen skal hele tiden være dækket med vand og koge i 2,5 time.
Den færdige karamel kommes i sprøjtepose

Profiterolles:
Hæld vand og smør i en gryde og varm det op. Når smørret er smeltet og vandet koger tages det af varmen.
Smid melen i gryden - det hele på en gang - imens du kører konstant med en pisker.
Sæt gryden tilbage på varmen og bliv ved med at røre indtil den har en fast konsistens.
Tag gryden af varmen og rør æggene i, til dejen er helt glat. Rør herefter sukkeret i.

Kom dejen i en spøjtepose og kør ca. 16 små boller ud på en bageplade med bagepapir.
Du kan også forme den med 2 skeer, men jeg synes, det er lettere med en pose.

Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er begyndt at tage farve.
Og husk igen du må ikke åbne ovnen de første 15 minutter - så falder de sammen og bliver bløde og kedelige.
Køl dem på en rist.

Kog fløden op med sukker. Fjern den fra varmen og put smør og chokolade i og rør det rundt til det er smeltet.

Pisk en flødeskum evt med lidt vanille sukker

Prik et hul i vandbakkelsen og sprøjt lidt karamel ind og dernæst flødeskum
Pynt med chokolade saucen

Mums :)

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å