Serie
Mad med Mads og David

Usund januarkage


Se hele Mads's besøg hos Asiros Nordic KLIK HER.




OPSKRIFT:
Usund januarkage


8 clementiner
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. flormelis
3 dl blåbær eller solbærsaft

100 gr. mørk chokolade
100 gr. mandler
10-12 let salte kiks, her ”Dark Sky” kiks fra Møn

1 dl fløde
2 dl mascarpone
2 tsk vaniljesukker
1 tsk ingefærsaft
evt tørret blåbærstøv eller andre frysetørrede bær

Skræl clementinerne og del dem i både. Læg dem i en lille gryde og hæld blåbær eller solbærsaft over. Tilsæt lidt vaniljesukker og flormelis. Bring gryden i kog og lad det koge i 5 minutter.

Smelt chokoladen over vandbad.
Knus kiksene i en skål.
Hak mandlerne groft.
Rør det hele sammen og tryk det ned i små forme.
Stil bundene på køl, indtil chokoladen stivner.

Rør vaniljesukker og en smule ingefærsaft i mascarponen, tilsæt evt. tørret blåbærstøv for farvens skyld. Pisk en let flødeskum og vend i.
Anret en kugle af ostecremen ovenpå bunden, pynt med blomster eller citronmelisse, samt lidt bærstøv. Serverde lune clementiner til.

Server en frisk cava tilsat f.eks. ingefærjuice og et par af de marinerede clementinbåde.
3/1/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.