Serie
Mad med Mads og David

Uhyggelig chowder


Se indslaget fra Thorsbjerggaard - KLIK HER


OPSKRIFT:
Uhyggelig chowder


3 Scalotteløg
3 fed hvidløg
1/2 chili
3 Majs
5-6 stilke bladselleri
1 rød peberfrugt
2 dl hønsefond
grøntsags bouillon
vand
olie til stegning
1/2 græskar
1 spsk honning
1 spsk vineddike
salt og peber


Skræl løggene og skær dem ud i mindre skiver.
Fjern kernerne i både chilien og peberfrugten og skær dem i små tern.
Stil majsen på højkant og skær nedad, så majsene frigøres af kolben.
Bladsellerien skæres i mindre stykker.

Steg det hele af i tykbundet gryde i lidt olie, kom hønsefond, vand og lidt grøntsags bouillon i. Kom låg på gryden, skru lidt ned for blusset og lad det simre.

Skræl græskaret og skær det ud i små tern.
Steg dem af på en pande, så de får en lille stegeskorpe. Tilsæt honning og eddike. Smag til med salt. Lad dem stege til de bliver møre.

Anret chowderen i en dyb tallerken og kom græskar på.
Pynt med lidt friske krydderurter, her bruger vi persille.
11/10/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.