Serie
Mad med Mads og David

Tunet tomatsalat med brændte auberginer



OPSKRIFT:
Tunet tomatsalat med brændte auberginer

2 peberfrugter
frisk koriander
1spsk olie
1 tsk soja
1 aubergine
75 gr. Parmesan
6-8 tomater
2 scalotteløg
1 spsk. olie
200 gr. tun
2 spsk. olie
2 tsk. Soja
1 fed hvidløg
30 gr frisk ingefær
½ chili


Grill peberfrugterne møre på grillen.
Hak peberfrugten fint, bland den i olivenolie, tilsat lidt soja.
Hak koriander groft og vend det i.

Skær auberginen ud i ca. ½ cm bredde skiver. Gril dem møre på begge sider og riv parmesan ud over.

Skræl løgene og skær dem ud i små tern. Del tomaterne og lav en tomatsalat.
Vend det i olivenolie.

Skær tunen i helt tynde skiver.
Mariner den i olie, soja, hakket hvidløg, hakket chili og revet ingefær.

Anret tunen med tomatsalaten og de grillede auberginer ovenpå.
Pynt med karse.
24/7/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.