¨

Serie Mad med Mads og David

28:43

Dette afsnit

Tunet tomatsalat med brændte auberginer

24/07/2020

Hvad kalder man en ret med tomater, råmarineret tun og gratinerede grillstegte auberginer? Mads grubler over det helt rigtige navn, inden serveringen for beboerne i sommerhuset på toppen af Veddinge bakker, hvor Mads og David er på besøg.



OPSKRIFT:
Tunet tomatsalat med brændte auberginer

2 peberfrugter
frisk koriander
1spsk olie
1 tsk soja
1 aubergine
75 gr. Parmesan
6-8 tomater
2 scalotteløg
1 spsk. olie
200 gr. tun
2 spsk. olie
2 tsk. Soja
1 fed hvidløg
30 gr frisk ingefær
½ chili


Grill peberfrugterne møre på grillen.
Hak peberfrugten fint, bland den i olivenolie, tilsat lidt soja.
Hak koriander groft og vend det i.

Skær auberginen ud i ca. ½ cm bredde skiver. Gril dem møre på begge sider og riv parmesan ud over.

Skræl løgene og skær dem ud i små tern. Del tomaterne og lav en tomatsalat.
Vend det i olivenolie.

Skær tunen i helt tynde skiver.
Mariner den i olie, soja, hakket hvidløg, hakket chili og revet ingefær.

Anret tunen med tomatsalaten og de grillede auberginer ovenpå.
Pynt med karse.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å