Serie
Mad med Mads og David

Tun med spirer


Se hele Mads's besøg hos Greenow KLIK HER.



OPSKRIFT:
Tun med spirer

400 gr. frisk tun
2 fed hvidløg
2-3 scalotteløg
25- 50 gr. ingefær
Skal fra ¼ citron
1-2 rød chili
2 spsk. sesamolie
1 spsk. olivenolie
2 spsk. soja
100 g. Radisespirer
100 gr. bønnespirer
1 pk. risnudler
frisk dild
frisk koriander


Skræl løgene og hak dem fint. Hak ingefæren i fine tern. Riv citronskal. Hak chili meget fint.
Bland olier med soja og rør det hele sammen til en marinade.

Skær tunen i meget fine skiver og læg dem ud på en tallerken. Mariner tunen ved at komme marinaden over.

Kog nudlerne som anvist på pakken.
Vend dem i lidt olie og lidt soja. Bland lidt finthakket løg og hakket dild i.

Bland de forskelige spirer sammen med finthakket løg.
Hak koriander fint og bland det i.

Kom spireblandingen ovenpå tunen. Server nudlerne ved siden af.
27/3/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.