Serie
Mad med Mads og David

Tre Chokolade desserter + Slabberas



OPSKRIFT:
Chokolade desserter

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin.
I dag laver de chokolade desserter på tre forskellige måder.

Opskrift:
Brownies
130 gr. smør
225 gr. sukker
130 gr. mel
130 gr. mørk chokolade
3 æg
1 tsk. bagepulver
75 gr. marcipan

Tænd ovnen på 175 gr. varmluft ovn.
Rør æg og sukker godt sammen. Smelt smør og chokolade og bland det i æggene. Tilsæt mel og bagepulver og til sidst revet marcipan.
Kom bagepapir på bunden af en springform og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 25- 30 minutter. Brownies må gerne være lidt fugtige indeni.

Chokolade mousse
1 dl creme fraiche
2 dl fløde
100 gr. chokolade
1 spsk. Cognac

Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk fløden til flødeskum.
Rør chokoladen sammen med cremefraiche og smag til med cognac.
Vend forsigtigt flødeskummen i.


Chokolade creme brûlle´
4 dl fløde
4 pasteuriserede æggeblommer
100 gr. chokolade
60 gr. sukker

Tænd ovnen på 150 gr.
Kog fløden op. Tag gryden af blusset og smelt chokoladen heri. Rør sukkeret i.
Pisk langsomt æggeblommerne i.
Hæld massen i små forme eller kopper og bag dem i ovnen i en bradepande med vand i bunden.
Bag i ca. 30 minutter til cremen er fast.
Når creme brûlléen er afkølet kommes lidt sukker på toppen, som karamelliseres ved brug af en lille gasbrænder. Gentag dette.

Anrettet med brownie på tallerkenen og små toppe af chokolade mousse. Sæt en creme brûllé ved siden af. Pynt med frugt, her har vi brugt blommer og citron melisse.

31/3/2012

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.