Serie
Mad med Mads og David

Tørret frilandsgris på grillen



OPSKRIFT:
Grillet bruschetta og salat med lufttørret gris

1 baguette
200 gr. lufttørret gris
2 scalotteløg
1 fed hvidløg
10-12 små tomater
Lidt frisk timian
1 spsk. olivenolie
2 tsk. ristet sesam olie

75 gr. manchego ost
1 avocado
25 gr. pistachienødder
25 gr. hasselnødder
1 hoved hjertebladssalat
Lidt olie


Tænd grillen op som det første.

Skær brødet i skiver. Skær grisen i meget tynde skiver.

Skræl løgene og hak dem fint.
Grill halvdelen af kødet sprødt på begge sider.
Rist brødet godt sprødt og gnid hvidløget henover.

Skær tomaterne ud, bland med de hakkede scalotteløg og vend dem i olivenolie og sesamolie. Hak frisk timian og bland i.

Kom det grillede kød ovenpå brød. Kom tomatsalaten ovenpå.
Lun dem eventuelt igen på grillen lige inden servering.

Lav en salat med hele skyllede blade. Kom fintskåret kød over.
Hak nødderne groft og drys over. Læg skiver af avokado på. Riv manchego osten groft henover.
Smag til med groft salt og olie. Pynt med friske urter.
15/5/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.