Serie
Mad med Mads og David

Tajine med kylling + Cafe Ingeborg



OPSKRiFT:
Tajine med kylling

I dag tages en særlig lerpotte i brug - en Tajin. Den fyldes med kylling og massere af grøntsager.
Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder.

4 kyllingbryster med ben
2 fennikel
6 skalotteløg
4 gulerødder
1 appelsin

1 bk cherrytomat på stilk
4 fed hvidløg

1 mørk øl
1dl soja
2 spsk ketjup manis
5spices
Sesamfrø


Læg allerførste tajinen i blød i en times tid for at undgå at den sprænger i stykker i ovnen

Rens og orden alle grøntsager og skær dem ud i grove skiver
Steg kyllingen af på panden og krydrer den med 5spices

Læg grøntsagerne på tajinens fad og hæld øl, ketjup manis, soya, sesamfrø hen over
Kom kyllingen på tilsidst.
Læg låg på og steg færdig i ovneni 1,5 time på 200gr.

Kom cherrytomater i en mindre tajine, sammen med hele fed hvidløg og strimler af skalotteløg. Stænk med soja og lidt øl. Denne skal steges i ovnen i en halv time ved 200gr

Server fra fadene - rygende varme.

Hvis man har andre favorit grøntsager eller foretrækker at bruge vin istedet for øl, er det nemt at skifte ud og præge opskriften i en anden smagsretning.

8/3/2012

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.