Serie
Mad med Mads og David

Stjerneskud + Smakkerup Kro



Opskrift
Stjerneskud til fire personer


Lidt daggammelt brød
1 bk. hjerteblads salat
12 friske grønne asparges
2 dl. creme fraiche 38%
2 tsk. Tomatpure
1 stænk soja
8 rødspættefileter
Rasp til panering
1 dl. hvidvin
50 gr. smør
12 kongerejer
1 glas kaviar eller anden fiskerogn
Salt & peber
Dild og lime til pynt

Skær tolv skiver daggammelt brød helt tyndt og rist det i ovnen, så det bliver helt sprødt som croutoner.
Skyl og rens salat og asparges.
Rør creme fraiche til dressing med tomatpure, lidt soja, samt salt og peber
Orden fisken ved at skære siderne af og fjerne benet i midten. Lav et lille snit i hale enden og bøj halen ind under, så fisken virker lige tyk over det hele.
Vend halvdelen af fileterne i rasp
Læg de resterende fileter i en smurt tykbundet gryde, hæld hvidvin over, samt en lille klat smør, salt og peber. Læg låg på og damp fisken i 2-3 minutter. Tag dem af varmen.
Sæt en pande over og steg de panerede fisk i olie, tilsat en smule smør. Steg fisken gyldne, et par minutter på begge sider.
Steg nu kongerejerne i olie, når de tager farve vendes de og de friske asparges tilsættes.
Anret med dressing i bunden af tallerkenen, tilsæt salat og kom hver slags fiskefilet på. Anret herefter med rejer, asparges, brødcroutoner og kaviar. Pynt med friske krydderurter, f.eks. dild.

7/4/2012

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.