Stegt rokkevinge + Cafe Wagner
OPSKRIFT:
Stegt rokkevinge med hvide asparges
800 gr rokkevinge
12 store hvide asparges
1 bk vagtelæg
3 scalotteløg
1 dl eddikke
2 dl hvidvin
1 citron
100 gr smør
Start med at skrælle det seje af bundstykket på de hvide asparges
Skræl scalotteløg og skær dem ud i fine tern
Kog vagtelæggene i 6 minutter i en lille gryde vand, tilsat eddike
Skræl dem bagefter
Orden fisken og steg den ca 2 min på hver side og steg færdig i ca 4 minutter i en ovn på 200 gr
Lav sauce på den samme pande ved at stege scalotteløgene bløde, kom eddikke på og reducer til halvdelen. Tilsæt reven citronskal. Kom hvidvin på og reducer igen. Tilsæt smør tilsidst under piskning
Blancher asparges i ca 3 min i letsaltet vand
Smelt smør i gryde og kom aspargesene ned i. Krydr med salt og peber samt citronskal
Læg låg på og lad det dampe i ca 5 minutter
Anret med fisken i bunden af tallerknen
Kom asparges ovenpå , herefter sauce og pynt med vagtelæggene.
24/5/2013