Serie
Mad med Mads og David

Stegt rokkevinge + Cafe Wagner



OPSKRIFT:
Stegt rokkevinge med hvide asparges


800 gr rokkevinge
12 store hvide asparges
1 bk vagtelæg

3 scalotteløg
1 dl eddikke
2 dl hvidvin
1 citron
100 gr smør

Start med at skrælle det seje af bundstykket på de hvide asparges

Skræl scalotteløg og skær dem ud i fine tern

Kog vagtelæggene i 6 minutter i en lille gryde vand, tilsat eddike
Skræl dem bagefter

Orden fisken og steg den ca 2 min på hver side og steg færdig i ca 4 minutter i en ovn på 200 gr

Lav sauce på den samme pande ved at stege scalotteløgene bløde, kom eddikke på og reducer til halvdelen. Tilsæt reven citronskal. Kom hvidvin på og reducer igen. Tilsæt smør tilsidst under piskning

Blancher asparges i ca 3 min i letsaltet vand

Smelt smør i gryde og kom aspargesene ned i. Krydr med salt og peber samt citronskal
Læg låg på og lad det dampe i ca 5 minutter

Anret med fisken i bunden af tallerknen
Kom asparges ovenpå , herefter sauce og pynt med vagtelæggene.

24/5/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.