Serie
Mad med Mads og David

Stegt rødfisk + Det gyldne steakhouse

OPSKRIFT:
Stegt rødfisk med sojastegte gulerødder


600 gr rødfisk
2 scalotteløg
500 gr gulerødder
1 dl soja
Olie
Salt og peber

100 gr spinat
1 bdt dild
1 bdt kørvel

Rens og skyl spinat bladende godt

Skræl scalotteløg  og gulerødder
Gulerødderne deles i grove stykker
Scalotteløgene snittes også groft

Rødfisken skæres ud  i mindre stykker og snittes med et x  i skindet

Steg den med skindsiden nedad i olivenolie. Pres gerne fisken godt ned i panden, så al skindet bliver sprødt  Når skindet er  godt sprødt krydres med salt og peber og dernæst  steges fisken videre i ovnen  i 5-6 minutter med skindsiden opad.

Kom derefter gulerødder og løg på panden, steg med salt og peber Når gulerødder og løg er møre, hældes soja over

Hak spinaten fint
Pluk dild og kørvel fra stilkene og bland det hele sammen

Kom gulerødder i bunden af tallerkenen, fisken ovenpå og pynt med salaten på toppen.
8/2/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.