Serie
Mad med Mads og David

Spelt-otto


OPSKRIFT:
SPELTOTTO


Boller:
3  dl  lunkent vand
40 gr. gær
1 dl øl
500 gr. Speltmel
1 tsk. salt


Rør gæren ud i lunkent vand
Rør mel ud i , lidt af gangen
Tilsæt salt . Dejen skal være klistret

Kom dejen i forme eller på bageplade med en ske. Der er til 8-9 boller i portionen
Lav dejen hæve i 15 min. og bag derefter ca. 15 - 18  min ved 200 grader

Speltotto:

500 gr. Speltkerner
2  stk. scalotteløg
3 fed Hvidløg
200 gr. Shiitake svampe
Frisk timian
Olie til stegning
2 dl øl
1/2 liter Fond eller bouillon
50 gr. smør
1 æble
salt og peber
50 gr. Vesterhavsost eller anden salt  og hård ost

Start med at koge speltkernerne  bløde i vand i ca. 20 minutter
Skræl løgene og skær dem i grove stykker
Riv svampene i mindre stykker
Hak timian

Kom lidt olie på panden og steg løg, svampe og timian af
Hæld lidt øl over og derefter speltkernerne. Tilsæt fond eller bouillon
Lad det simre og sørg for at der hele tiden er væde ved.
Tilsæt smør, samt salt og peber

Hak et æble i små tern

Anret i en dyb tallerken kom, frisk timian på, tern af æble og små stykker ost på

21/1/2015

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.