Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
OPSKRIFT:
Soya bagt laks med ingefær sauce
700 gr laksefilet
13 skalotteløg
Herbes de Provence
Salt og peber
1halv dl soja ( eller efter temperament)
4 dl hvidvin
4 dl fløde
50 gr smør
1 syltet ingefær
Et halvt knoldselleri
Purløg
Dild
Skræl 12 skalotteløg , halver dem og kom dem på en bageplade og krydr med herbes de Provence, salt , peber og olivenolie. Bag i ovnen i ca. 30 min ved 200 gr.
Hak et skalotteløg fint og sauter det af i en gryde med lidt olie. Kom hvidvinen på og reducer til halvdelen. Dernæst kommes fløde på og også dette reduceres til halvdelen under opkogning.
Saucen blendes sammen med smør og syltede ingefær.
Skær laksen ud i passende stykker og kom herbes de Provence, salt og peber på og stænk med soja. Bag laksen i ca 15 min ved 200 gr.( afhængig af størrelsen ) når fisken er færdig hæld da afkoget i saucen og blend kort op igen
Skær selleri tern og steg dem af i olie på panden indtil de tager farve. Umiddelbart før serveringen vendes groftpillet dild og purløg i.
Anret med selleri i bunden af tallerkenen og kom fisken ovenpå. Kom de bagte løg på i siden, ingefær saucen henover og pynt med dild på toppen.
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.