Serie
Mad med Mads og David

Sommerdessert med ladyfingers



OPSKRIFT:
Hindbær og ladyfingers

1 dl cava eller anden mousserende vin
50 gr. sukker
150 gr. hindbær

100 gr. hvid chokolade
frysetørrede hindbær eller krymmel
8-10 ladyfingers
1 lagkagebund

3 spsk creme fraiche
2 dl fløde

Aperol Spritz med hindbær:
2 cl. aperol bitter
1 spsk kompot
10-12 cl. Cava
isterninger

Chokoladen smeltes over vandbad. Pensl den varme chokolade på ladyfingers´ne og drys frysetørrede hindbær på. Lad chokoladen størkne.

Hindbær, sukker og cava sættes over ved middel varme og simrer til det bliver en kompot. Rør cremefraiche i ca. halvdelen af kompotten når den er afkølet og sæt det på køl. Kom den resterende hvide chokolade op i.
Pisk en flødeskum og vend den op i cremen.

Kom cremen på tallerknen. Stik små runde bunde ud af lagkagebunden med et lille glas og vend dem i kompotten og sæt dem på. Kom en skefuld creme ovenpå og derefter en bund mere, vendt i kompot, ovenpå som en lille sandwich.
Pynt med friske bær og de chokoladeovertrukne kager. Pynt med urt eller spiselige blomster.

Kom 1 spsk. kompot i et stort vinglas, hæld ca. 2 cl. Aperol på . Kom godt med isterninger i og top op med cava.

Skål med Aperol Spritz.
8/6/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.