Serie
Mad med Mads og David

Skotske bøffer med opgraderet kryddersmør



OPSKRIFT:
Grillet bøf med kolde øl og kryddersmør

4 gode bøffer

4 løg med top
1 rødløg
4 små squash
200 gr. cherrytomater
100 gr. smør
2 fed hvidløg
lidt finthakket lime skal
salt og peber
olie til stegning
frisk persille og frisk timian

Grill bøfferne på en grill eller pande. Krydr med salt og peber.

Skær halvdelen af toppen af løgene, fjerne de yderste lag og del dem på tværs. Skræl rødløget og snit dem på langs. Del tomaterne.

Steg løgene af på en pande i olie, kom squashen på og hakket timian. Tilsæt så rødløg og til sidst de halverede tomater.

Hak persillen fint. Hiv bladene af timianen og hak dem fint. Rør det ud i smørret med en gaffel. Tilsæt finthakket limeskal og finthakket hvidløg. Sæt evt. på køl.

Anret grøntsagerne med krydderurte smørret og server den varme bøf ved siden af. Nyd med en kold øl
29/6/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.