Serie
Mad med Mads og David

Røget torsk med ris pilaf


OPSKRIFT:
Røget torsk med ris pilaf


100 gr. saltet torsk
400 gr. røget torsk
4 dl. ris
4 dl. vand
100 gr. knoldselleri
4 gulerødder
4 scalotteløg
50- 70 gr. smør
2 dl fløde
1 ds. cherrytomater eller hakkede tomater
Friskkværnet peber
Karse til pynt

Start med at skrælle gulerødder og løg.
Hak både løg og gulerødder fint.
Skær skrællen af knoldsellerien og skær den ud i små tern.

Steg halvdelen af de hakkede løg hurtigt af i lidt smør i en lille gryde, lad dem blive blanke, tilsæt ris og derefter vand. Kog risene efter anvisning på pakken.
Fjern skindet på den salte torsk og skær ud i små stykker. Vend det op i de bløde ris og tilsæt lidt smør og friskkværnet peber.

Steg grøntsagerne af på panden.
Dræn væsken fra tomaterne og rør tomaterne ud på panden.
Tilsæt fløde og lad det simre. Kom stykker af den røgede torsk op i fløden og varm dem langsomt op.

Anret risene i bunden af tallerkenen. Kom et stykke torsk og tomat saucen ovenpå og pynt med grønt. Her shizu karse.
10/2/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.