Serie
Mad med Mads og David

Rødtunge med friskost på bål



Se hele Mads's besøg hos Søtofte Jordbrug og Gårdmejeri KLIK HER.



OPSKRIFT:
Rødtunge med friskost og æg på bål

2 rødtunge fileter
1 bdt. forårsløg
2 scalotteløg
50 -75 gr. smør
2 æg
100 gr. friskost
Salt og peber
Dressing
3 røde peberfrugter
1 dl friskost
2 dl neutral youghurt
salt og peber
100 gr. frisk spinat
Lidt friske urter
1 glas lakserogn


Tænd op i et bål eller grill.

Læg peberfrugter ned i gløderne. Pebrene skal brændes på skrællen, så den kan pilles af når de er kølet lidt ned. Fjern skræl og kerner. Hak det i små stykker.

Skær top og bund af forårsløgene, fjern det yderste lag og skær dem i mindre stykker. Pil scalotteløgene og skær dem i tynde ringe.

Kom lidt smør på et stort stykke stanniol, læg forårsløg på. Kom friskost, salt og peber, samt scalotteløg på fisken.
Rul fisken og læg den ovenpå forårsløgene.
Saml staniolen i små pakker og slå et æg ud, nede i hver pakke. Bag fiskepakkerne på bål 4-8 min – alt efter hvor varm den er.

Dressing:
1 del friskost røres i 2 dele youghurt, røres med finthakket løg og de hakkede peberfrugter.
Smag til med salt og peber.

Anret fisken med dressingen ovenpå. Pynt med salat af friske urter og hakket frisk spinat. Top med lidt lakserogn.
8/5/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.