Serie Mad med Mads og David

29:00

Dette afsnit

Rødkål med fisk

06/01/2017

Mads henter biodynamisk rødkål på Sjællands Odde, som David både bager og snitter og serverer til rødfisk med muslingesauce.


OPSKRIFT:
Rødkål med muslinger og rødfisk


1 rødkål
3 scalotteløg
½ dl. soja
½ dl. olie
salt og peber
100 gr. pistachie nødder

1 kg blåmuslinger
2 dl hvidvin
2 dl fløde

500 gr rødfisk
olie til stegning

Del rødkålen midt over og skær den ene halvdel ud i kvarte stykker.
Kom i ovnfast fad, kom soja, olie, salt & peber over og bag i ca. 25 min på 200 gr.

Tag imens et kvart rødkål mere og snit det fint til en kål salat. Skræl 3 scalotteløg, snit dem fint og rør det sammen. Tilsæt derefter pistachie nødder og mariner det dernæst en smule soja, olie, salt og peber.

Skyl muslingerne grundigt og kassér de åbne og ødelagte.
Damp muslingerne i hvidvin i en gryde med låg. Ca 10 min.
Tag muslingerne ud af skallerne, kassér de uåbnede.
Bland muslingerne i kålsalaten.

Kom fløde i vinen, hvor muslingerne blev dampet. Lad det simre og koge ned til en sauce.

Tag rødfisken, fjern evt. ben og skær ud i filetter. Lav et snit i skindet og steg fisken på skindsiden i ca. 5 min. Vend den det sidste minut.

Anret den bagte kål med rødfisken ovenpå, kom saucen henover og læg kålsalaten ved siden af. Pynt med grønt, her bruges karse.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å