Serie
Mad med Mads og David

Rødkål med fisk


OPSKRIFT:
Rødkål med muslinger og rødfisk


1 rødkål
3 scalotteløg
½ dl. soja
½ dl. olie
salt og peber
100 gr. pistachie nødder

1 kg blåmuslinger
2 dl hvidvin
2 dl fløde

500 gr rødfisk
olie til stegning

Del rødkålen midt over og skær den ene halvdel ud i kvarte stykker.
Kom i ovnfast fad, kom soja, olie, salt & peber over og bag i ca. 25 min på 200 gr.

Tag imens et kvart rødkål mere og snit det fint til en kål salat. Skræl 3 scalotteløg, snit dem fint og rør det sammen. Tilsæt derefter pistachie nødder og mariner det dernæst en smule soja, olie, salt og peber.

Skyl muslingerne grundigt og kassér de åbne og ødelagte.
Damp muslingerne i hvidvin i en gryde med låg. Ca 10 min.
Tag muslingerne ud af skallerne, kassér de uåbnede.
Bland muslingerne i kålsalaten.

Kom fløde i vinen, hvor muslingerne blev dampet. Lad det simre og koge ned til en sauce.

Tag rødfisken, fjern evt. ben og skær ud i filetter. Lav et snit i skindet og steg fisken på skindsiden i ca. 5 min. Vend den det sidste minut.

Anret den bagte kål med rødfisken ovenpå, kom saucen henover og læg kålsalaten ved siden af. Pynt med grønt, her bruges karse.
6/1/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.