¨

Serie Mad med Mads og David

27:38

Dette afsnit

Rødfisk med bearnaise

25/11/2011

Mads er i køkkenet for at blive bedre til at lave mad. David Jensin, Stege, viser hvordan man laver Rødfisk med bearnaise, og Mads hjælper til.



OPSKRIFT:
Rødfisk med bearnaise


800 gr. rødfisk i filet
150 gr. grønne linser
200 gr. kantareller
1 skalotteløg
6 spsk hvidvinseddike
100 gr smør
3 pasteuriserrede æggeblommer
1 kvist esdragon
olivenolie
salt og peber


Kog linserne i letsaltet vand i 35- 40 min, eller som anvist på posen. Vend dem i olie og finthakkede urter.

Skær fisken ud og giv den et snit i skindet.

Kanterellerne børstes og hives i mindre stykker. Skalotteløg hakkes fint. Løg og svampe steges af på en varm pande med olivenolie og krydres med salt og peber.

Kog hvidvinseddikke kort op i en tykbundet gryde. Tag den af bluset og pisk æggeblommerne i til de er cremede og lyse. Smelt mør i en lille gryde og pisk kun den klare smør i æggemassen. Smag til med friskhakket esdragon, samt salt og peber.

Rødfisken steges i ca 5 min med skindsiden nedad.

Anret linserne på tallerkenen med fisken ovenpå. Top op med kantereller og hæld saucen rundt om

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å