Serie
Mad med Mads og David

Rødfisk med bearnaise



OPSKRIFT:
Rødfisk med bearnaise


800 gr. rødfisk i filet
150 gr. grønne linser
200 gr. kantareller
1 skalotteløg
6 spsk hvidvinseddike
100 gr smør
3 pasteuriserrede æggeblommer
1 kvist esdragon
olivenolie
salt og peber


Kog linserne i letsaltet vand i 35- 40 min, eller som anvist på posen. Vend dem i olie og finthakkede urter.

Skær fisken ud og giv den et snit i skindet.

Kanterellerne børstes og hives i mindre stykker. Skalotteløg hakkes fint. Løg og svampe steges af på en varm pande med olivenolie og krydres med salt og peber.

Kog hvidvinseddikke kort op i en tykbundet gryde. Tag den af bluset og pisk æggeblommerne i til de er cremede og lyse. Smelt mør i en lille gryde og pisk kun den klare smør i æggemassen. Smag til med friskhakket esdragon, samt salt og peber.

Rødfisken steges i ca 5 min med skindsiden nedad.

Anret linserne på tallerkenen med fisken ovenpå. Top op med kantereller og hæld saucen rundt om
25/11/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.