Serie
Mad med Mads og David

Porchetta med ølsauce og kvæder


OPSKRIFT:
Porchetta med ølsauce og kvæder


1 rullesteg
1 kg små gulerødder
3 store løg
3 kvæder
½ liter mørk øl
2 spsk olivenolie
salt og peber
2 tsk tørret chili
1 lille bundt frisk timian
50 gr. smør

Kom bagepapir i bradepande. Skræl løgene og halver dem. Vask gulerødderne og skær bunden af. Skær kvæderne ud, fjern skræl og kernehus.
Kom det hele i bradepanden, dryp lidt olie over.
Åben rullestegen og kom timian, lidt tørret chili indeni og luk den igen.

Læg rullestegen ovenpå grøntsagerne, kom salt og peber på og hæld ca 2 dl. øl over. Sæt den i ovnen i ca. 1 – 1,5 time efter størrelse. Vend hver halve time, kom lidt mere øl over.
Hæld væden fra bradepanden op i en lille kasserolle og pisk smør i. Så sauce på og pynt med frisk timiankiver af rullestegen ovenpå. Hæld lidt smmen med scalotteløg og frisk hakket timianm saucen ove har du en lille sauce.
Anret grøntsagerne på tallerkenen med skiver af rullestegen ovenpå. Hæld lidt sauce på og pynt med frisk timian.
30/11/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.