¨

Serie Mad med Mads og David

27:03

Dette afsnit

Pølse ”cassoulet”

28/02/2020

Mads har hentet lufttørrede pølser efter italiensk inspiration hjem fra Næstved-egnen, og David laver en slags avanceret pølseret som garniture til et stykke bagt torsk. Og så har David en særlig gave med til Mads.


Se hele Mads's besøg hos Saluminati KLIK HER.



OPSKRIFT:
Pølse ”cassoulet”

8-10 padrons eller grøn peberfrugt
2-3 stilke bladselleri
3-4 store tomater
2 scalotteløg
2-3 fed hvidløg
100 gr. røde kidneybønner
100 gr. lufttørret pølse i grove tern
4 dl. hønsefond
olie til stegning
frisk kørvel til pynt

Lufttørret pølse i tynde skiver
1 stor torskefilet, ca. 600 gr.


Del peberfrugterne på langs og fjern kernerne.
Skær bladsellerien groft.
Fjern stilken fra tomaterne og skær dem i både, der deles i to.
Skræl løgene og snit dem på langs. Hak hvidløgene.
Skær grove stykker pølse ud.

Steg hvidløg og løg af på en pande i lidt olie. Tilsæt pølsen. Derefter tomater, bladselleri og padrons.
Hønsefond tilsættes, lad det simre og umiddelbart inden servering vendes de røde bønner i.

Bag torsken i ovnen med tynde skiver af pølse ovenpå.
Den bages på 200gr. i ca. 15 min..

Kom casouletten i en dyb tallerken og læg stykker af fisken ovenpå.
Pynt med frisk kørvel.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å