Serie
Mad med Mads og David

Picnickurv til stranden



OPSKRIFT:
RØG & STRANDTUR

1 stk røget makrel
1 stk røget sild
100 gr. varmrøget laks
75 gr. Rygeost
8 Cherrytomater
75 gr. friskost
lille bundt purløg
1-2 scalotteløg
1 forårsløg
1 bundt radiser
8 grovkiks
1 lille brød eller 2 boller
Friske urter feks: karse, kørvel, dild, persille..

Del tomaterne i to. Fjern skind og ben fra den røgede makrel og læg små stykker ovenpå tomaterne. Kom tynde skiver af scalotteløg på og pynt med dild.

Skær silden i mindre stykker. Kom en lille smule rygeost inden i. Læg dem på sprød rugbød eller kiks.
Skær radiser og scalotteløg i tynde skiver og læg dem ovenpå, pynt med frisk persille og karse.

Læg kiks på et fad og læg en smule laks ovenpå. På laksen sættes rygeost og de pyntes af med tynde skiver forårsløg og frisk kørvel.

Skær skiver af brødet og læg dem på fad.
Rør friskost ud i den varmrøgede laks og kom hakket persille i.
Kom det på brødet. Pynt med friske urter.
31/8/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.