Serie
Mad med Mads og David

Perlehøne med blomstersalat



OPSKRIFT:
Perlehøne med grillet løg og masser af krydderurter (og røde kartofler )

4 perlehønebryster
200 gr. (røde) kartofler

4 friske rødløg med top
1 bdt forårsløg
1 salathoved
Evt. en masse spiselige blomster eller urter
1 spsk. olivenolie
2 tsk eddike
Salt og peber

Friske urter, her esdragon, rosmarin, timian, oregano
2 spsk. sennep, her med honning og rosmarin
2 tsk. olivenolie


Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Skær bund og top af rødløgene. Halvhver dem og rist dem langsomt møre på en gril.

Hak de friske krydderurter groft og vend dem i sennep. Rør en smule olie i.

Skær benene af perlehønebrysterne, læg dem med skindsiden nedad på staniol.
Bank dem flade med en kødhammer, kom salt og peber på. smør dem med senneps og urte blandningen. Grill dem.

Skær forårsløgene i små skiver.
Skær salaten groft og kom den op til løgene.
Bland spiselige blomster og/eller urter i. Del kartoflerne i mindre stykker, vend dem op i salaten og smag til med salt og peber, olie og eddike.

Anret perlehønen på tallerkenen og kom “kartoffelsalaten” oven på.
7/8/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.