Serie
Mad med Mads og David

Perlehøne-frikadeller



OPSKRIFT: Perlehønefrikadeller

4 perlehøne bryster
Salt og peber
2 æg
2 dl. fløde
¼ knold selleri
500 gr. kartofler
1 courgette
1 bdt. Timian
1 bdt. persille
2 dl. olie
1 dl. balsamico
Salat


Skind og ben fjernes fra perlehønen.
Blend kødet med salt og peber og tilsæt æg og fløde lidt af gangen.
Rør finthakket knold selleri i farsen.
Form farsen til frikadeller og steg dem på panden ca. 3-4 minutter på hver side.

Kog lidt små fine kartofler til. Skær courgetten i mundrette bidder og steg dem af på panden med groft hakket timian.
Blend olien, med balsamico og persille.
Skyl salaten godt.

Anret kartofler rundt i kanten, lidt dressing i bunden med salat ovenpå. Læg courgetter oveni og herefter frikadellerne.
23/9/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.