¨

Serie Mad med Mads og David

29:20

Dette afsnit

Pasta med ristet skinke

17/01/2020

Slagtergården i Holbæk er kendt for sin lufttørrede Holbæk Fjordskinke - og David steger den i ovnen som knas oven på en pastaret med kammusslinger svøbt i skinken og sat på rosmarin-spyd.



OPSKRIFT:
Pasta, ristet skinke og kammuslinger på rosmarinspyd


12 tynde skiver lufttørret skinke
12 Kammuslinger
Stilke af frisk rosmarin
6-8 skiver lufttørret skinke
4 scalotteløg
½ pk. pasta
1/4 l fløde
1 knivspids safran
1 dl æblemost
en smule salt og peber
frisk kørvel til pynt

Rul tynde skiver af skinke rundt om kammuslingerne, holdt dem fast ved at stikke et ”spyd” af frisk rosmarin igennem. Fjern de nederste blade fra stilken.
Steg dem af på en pande i lidt olie, så de får lidt stegeskorpe, tilsæt lidt friskkværnet peber og bag dem færdige i ovnen, ca. 4-5 min til de er mælkehvide og ikke længere klare i kødet.

Skræl og snit løgene fint på langs.
Brug den samme pande og steg løgene af, tilsæt æblemost og fløde og lad det koge op. Tilsæt en smule safran og lad det herefter simre på lavt blus.

Bag skiver af skinke helt sprøde, på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 8-10 min i ovnen på 200 gr.

Sæt en gryde med letsaltet vand over og bring den i kog. Kog pastaen al dente, efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra pastaen og kom herefter safran saucen over. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.

Anret i store dybe tallerkner og knus den sprøde skinke henover.
Kom de bagte kammuslinger henover og pynt med frisk kørvel.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å