Serie
Mad med Mads og David

Pasta med kødboller + Mona Lisa

OPSKRIFT:

1 ps pasta
1 pk hakket oksekød
1 stykke  daggammelt Brød
1dl Mælk
Ca 100 gr revet Parmesan
1 Æg
2 ds hakket tomat
Scalotteløg
Hvidløg
1 bdt frisk Oregano
Purløg
Olivenolie
Salt og peber

 

Fjern skorpen på brødet og riv krummen i små stykker. Hæld mælken henover

Hak scalotteløg og hvidløg fint

Hak oregano og timian  i mindre stykker. Bland det i farsen med salt og peber

Riv parmesanost ned i

Rør et æg i  og derefter det bløde brød

Rør godt og sæt farsen i køleskabet ca et kvarter

 

Steg timian, oregano, scalotteløg og hvidløg af i en gryde Kom tomaten over og rør det sammen Lad det simre på lavt blus

Form farsen i  kugler på størrelse med en golfbold Steg kødbollerne i olie på en varm pande. Kom dem derefter i tomat saucen

Kom låg på gryden og lad kødbollerne simre færdig imens pastaen koger mør, ca 8 minutter

Kom finthakket purløg, lidt olivenolie , salt og peber på pastaen.

Kom kødbollerne med saucen ovenpå pastaen og drys parmesan og friske krydderurter ovenpå

22/3/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.